Beekvlieters in actie voor klimaat

SINT-MICHIELSGESTEL Frode Voets en Lina Mol, twee 13-jarige leerlingen uit klas 2D van het gymnasium Beekvliet, waren donderdag enkele van de vermoedelijk 10.000 scholieren die meededen aan de klimaatmars in Den Haag. Ze stuurden een kort verslagje.

“De heenreis ging gelijk niet helemaal goed, want de trein die we met de (ongeveer 30) kinderen van onze school zouden nemen reed niet meer. Gelukkig konden we een trein later nemen. Deze zat behoorlijk vol met scholieren. Op Utrecht Centraal (waar we overstapten) waren nog meer jongeren. Het was erg gezellig in de trein, maar toen we om 10.45 in Den Haag aankwamen kwam de sfeer er pas echt in.
We liepen in een grote stroom van mensen waar geen einde aan leek te komen naar het Malieveld. We keken onze ogen uit: overal waren mooie spandoeken en gemotiveerde kinderen. Ook was er een dj, natuurlijk veel journalisten, maar ook politieagenten. Rond 11.45 gingen we een route door de stad lopen.
We riepen onze longen uit het lijf en iedereen deed mee. We riepen vooral: “CO2 weg ermee!” Deze uitspraak klopt niet helemaal (CO2 is ook nodig, alleen is er te veel van). Maar iedereen begreep deze uitspraak en daarom riep iedereen mee.
Rond 13.00 liepen we weer naar het station. Het was een bijzondere dag om nooit te vergeten!”

Frode en Lina in Den Haag

Foto's:


0