Medailleregen voor Judoclub Berlicum

BERLICUM – In sporthal Achter de Tuintjes in Gilze werd afgelopen weekeinde gejudood om de titel Kampioen van Zuid Nederland en tickets voor het NK judo dat op 9 maart wordt gehouden in Den Haag. Met een ploeg van`14 judoka’s was Berlicum sterk vertegenwoordigd. Met 7x goud, 3x zilver en 1 brons voor de judoka’s tot 18 jaar mag je spreken van een heuse medailleregen.

Hoofdcoach Jo Gevers was tevreden met het resultaat: niet alleen het aantal medailles maar vooral het feit dat er zeer technisch werd gejudood, maakte dat hij tevreden was.
Bij de heren was er goud voor Jan Verhoeven en Dante Haurissa. Beiden maakten hun favorietenrol waar door alle partijen met mooie ippons te winnen. Jonkies Dennis van der Zanden en Quin Hulshof volgden hun voorbeeld. Quincy Alexandre Lelasseux scoorde ook vandaag weer mooie ippons met zijn Sode Tsuri komi goshi en lage schouderworpen. Goud was er ook voor Lauke Brouwers en Kelly van der Burgt.
Zilver was er voor Bryan van der Laar, Zoe van der Burgt en Jan Willem Bello. Brons was er voor Gwen van Nuland. Bij de jeugd boven de 18 werd Diana Saukel Kampioen en Cian Schellekens derde.

Regiotoernooi

In Sporthal Theereheide werd ondertussen gestreden op het regiotoernooi. Ook hier was veel mooi judo te zien: heupworpen en houdgrepen bleken favoriet.
Kampioen werden: Gijs Dortmans, Elise Koster, Floris Verhoeven, Sem Dortmans en Stan Dortmans, Zilver was er voor Daan Zwanenberg, Fenne Vink, Flyn van Esch, Jaro van de Broek, Sander van de Broek, Pim Vermeulen, Dries van Drunen en Lucas Verhoeven. Brons: Ruben Schouten, Thijmen Loos, Loek Kuypers, Jelle Arbouw, Tijn van Uden, Bram van den Akker, Daan van Dinther, Tymo Smulders, Jelle Arbouw, Ruben Schouten, Mees Boselie, Mark van Zoggel, Collin Vink, Sander Loos.

Foto's:


0