Met de Ashton Brothers en het Noordpool Orkest

’s-HERTOGENBOSCH – In Concerto Esplosivo brengen de Ashton Brothers samen met het Noordpool Orkest een variétéspektakel van internationale allure. De Ashton Brothers brengen dan op komische wijze de gevaarlijkste acts en adembenemende trucs. Dit alles onder begeleiding van prachtige muziek gebracht door het 42-koppige Noordpool Orkest. Op zaterdag 9 en zondag 10 maart is Concerto Esplosivo te zien in Theater aan de Parade.

Net nu de Ashton Brothers gewend zijn aan het spelen als trio beginnen Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans aan een avontuur waarbij zij tweeënveertig musici naast zich op het toneel hebben staan. In een interview erkent Pim Muda dat het aanpassen is op het podium. “Uiteraard is het wennen dat er ruim veertig man extra op het podium staat, maar we merken dat zij ook verschillende vreemde en creatieve types hebben rondlopen die zich maar al te graag mengen in onze scènes. Andersom werkt het precies zo, zodat het een mooie smeltkroes is geworden en de traditionele rolverdeling tussen solisten en begeleidend orkest is verdwenen. De voorstelling heet niet voor niets Concerto Esplosivo, het zou wel eens uit elkaar kunnen knallen.’’ Het zal een groot feest worden met hilarische scènes waarin het orkest flink geterroriseerd wordt, maar waaruit blijkt dat het Noordpool Orkest open staat voor halsbrekende toeren en veel gekkigheid.

Concerto Esplosivo van de Ashton Brothers en het Noordpool Orkest is zaterdag 9 en zondag 10 maart te zien in Theater aan de Parade. Voor meer informatie en kaarten: theateraandeparade.nl.

Foto Siese Veenstra

Foto's:


0