12 februari 2019

Portefeuilleverdeling Sint-Michielsgestel iets anders

 

SINT-MICHIELSGESTEL – In de portefeuilleverdeling van de wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel worden een paar wijzigingen doorgevoerd. Jeugdzorg gaat van Bart van de Hulsbeek naar Peter Raaijmakers, arbeidsmarktbeleid van Lianne van der Aa naar Ed Mathijssen en Interne communicatie van Jan Pommer naar Lianne van der Aa. De veranderingen in de portefeuilles brengen ook een andere urenverdeling met zich mee. Wethouder Bart van de Hulsbeek gaat 0,1 fte minder werken, wethouder Peter Raaijmakers krijgt die uren erbij. De wijzigingen gaan in per 1 maart, zodat de portefeuilles goed overgedragen kunnen worden.

Het college heeft, zoals in het coalitieakkoord was afgesproken, na een aantal maanden samenwerken de ontwikkelingen in de portefeuilles geëvalueerd. Dat leidde tot de genoemde aanpassingen. Wethouder Ed Mathijssen: “Het is goed om eens in de zoveel tijd te kijken of dat wat je aan de tekentafel bedacht hebt, nog steeds de beste werkwijze is. Gebleken is dat de verdeling van wmo en jeugdzorg over twee wethouders in praktijk niet de beste was. Omdat we jeugdzorg en wmo toch bij de regio blijven inkopen, is het logischer om het ook bij een wethouder onder te brengen. De knip tussen interne en externe communicatie was ook niet efficiënt. Door arbeidsmarktbeleid en de participatiewet in bij één wethouder onder te brengen verwachten we letterlijk werk met werk te kunnen maken.”

Coördinerend wethouder

De wethouders van Sint-Michielsgestel zijn ook coördinerend wethouder voor een van de belangrijke thema’s, sociaal domein, leefbaarheid, duurzaamheid en burgerparticipatie. Die taak wordt anders ingevuld. Duurzaamheid, leefbaarheid en burgerparticipatie blijven deel uitmaken van de portefeuilles van de verantwoordelijk wethouders. Het coördinatorschap voor Sociaal Domein is niet meer nodig nu Wmo en Jeugdzorg bij wethouder Raaijmakers zijn belegd. “Het coördinerend wethouderschap heeft ons in de eerste maanden veel gebracht om een beter totaalbeeld te krijgen en te zien waar we een tandje moeten bijschakelen. Door de onderwerpen nu gewoon bij dezelfde wethouder te beleggen, nemen we er wel verantwoordelijkheid voor, maar hoeven we niet meer te coördineren. De tijd die we daarmee uitsparen gebruiken we voor dingen die we snel willen oppakken. Zoals bouwen in al onze dorpen. Dat past ook bij waar deze coalitie voor staat: lef, daadkracht en ondernemerschap”, aldus Ed Mathijssen.

Foto's:


0