11 februari 2019

Thuisnederlaag voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 slaagt er na de winterstop maar niet in om een wedstrijd te winnen. Na nederlagen tegen BMC en Haarsteeg, was ook RKDVC te sterk voor SCG’18. Het werd een 0-1 nederlaag. Door dit resultaat moeten de Gestelnaren helaas weer naar beneden kijken en dat is niet waarover men dacht toen de winterstop inging met een mooie tweede plaats.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. SCG had pech dat een kopbal van Bas de Langen naast ging. Hetzelfde gold voor een vrije trap van RKDVC die rakelings naast het Gestelse doel rolde. Het meeste geluk had SCG’18 bij een Drunense kopbal die buiten bereik van SCG-keeper Joris Schellekens op de lat belandde. Aan de andere kant ging een kansje van Nick Vliegenthart ook aan het Drunense doel voorbij.

Scrimmage

RKDVC trok direct na de rust het initiatief, wat leidde tot een scrimmage voor het doel van SCG’18. Gelukkig voor SCG werd dit geen doelpunt. In de 67e minuut moest de SCG-verdediging helaas toch capituleren, toen een lage schuiver via de binnenkant van de paal in het doel belandde en dat betekende 0-1.
Na deze tegentreffer trok SCG’18 het initiatief naar zich toe, maar de RKDVC-verdediging liet weinig steken vallen. Het haalde zo het einde van de wedstrijd, die zo voor SCG’18 heel teleurstellend afliep.
Komende zondag gaat SCG’18 op bezoek bij TGG in Den Bosch. Eerder in het seizoen werd de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen, maar dat geeft zeker geen garantie dat het zondag ook tot een overwinning zal leiden. Voor de stand op de ranglijst zou het wel heel prettig zijn.