Volwassen kleur voor Baby Blue

DEN DUNGEN – Eind 2013 besloten muzikanten Bas Kok en Frank Spierings uit Den Dungen een nieuwe band op te richten en er vól voor te gaan. Die missie is, ruim vijf jaar later, meer dan gelukt. De band Baby Blue is intussen wijd en zijd een begrip, speelt overal en het 5-koppige gezelschap heeft een volwassen kleurtje gekregen. Het plezier en de grenzeloze energie bleef ongewijzigd. Met een ander repertoire, nieuwe outfits en een aantal verrassende, ‘zoals niemand ze doet’ elementen presenteert zij op zaterdag 16 februari vanaf 20.30 uur samen met vrienden van Broadway Brass en dj Menno hun zelf georganiseerde nieuwe show in De Pul in Uden.

Door Wendy van Lijssel

Gitarist Frank Spierings en bassist Bas Kok hadden net als hun collega’s drummer Joris van der Eerden, toetsenist Niels van Heel en zanger Flemming Viguurs al enige muzikale capriolen op hun cv, voor zij met elkaar eind 2013 de band Baby Blue oprichtten. “Onze ‘oude’ band stopte ermee. Een dag niet gespeeld is een dag niet geleefd. We wilden graag verder. We kenden Joris, Niels en Flemming al via school en uit het wereldje. De missie was muziek spelen die mensen kennen, graag horen en waar iedereen, ook wij, van uit zijn plaat gaat. Dat is intussen aardig gelukt”, aldus Frank en Bas lachend.

Historie

De heren zijn eigenlijk nog bescheiden. Vanaf het moment dat ze, braaf gekleed in een zwarte broek, witte blouse en baby blue bretels en strikje hun eerste performance hadden, ging het als een speer. “Bij ons eerste optreden waren we nog maar enkele maanden doende en konden we slechts een set spelen. Meer hadden we niet. We werden wel direct uitgenodigd om terug te komen voor een avondvullend programma. Dat hebben we ons geen twee keer laten zeggen”, zo blikt het vijftal terug.
Uit dat avondvullende programma volgde aansluitend een uitnodiging om het voorprogramma van De Dijk te verzorgen en de rest is intussen historie. “Vanaf dat moment hebben we eigenlijk overal in Nederland gespeeld. Op grote en kleine evenementen, festivals, zalen en open en besloten feesten”, aldus de mannen.

Allround

Kleine jongens worden groot. Door de ervaring die de heren de afgelopen jaren overal opdeden ontwikkelden zij zich door de jaren heen nog verder tot allround muzikanten. De muzikanten grijpen vaak naar een ander instrument dan het vasten. Vocaal doen ze tegenwoordig naast leadzanger Flemming ook een duit in het zakje. Het enthousiasme en het dynamische wat de band van meet af aan de zaal in slingerde bleef en blijft onverminderd hoog.

Nieuw

Natuurlijk veranderden er ook zaken. De ‘communiekleding’ werd al snel vervangen voor een nog steeds Baby Blue, maar meer eigentijdse outfit en de show en het repertoire was aan verandering onderhevig.
Na vijf jaar vinden de heren het echter tijd voor, zoals ze zelf stellen, een grote schoonmaak en mag iedereen hun opgeruimde huis komen bewonderen in een nieuwe door henzelf georganiseerde show. Eentje waar al enige tijd hard aan gewerkt wordt. “We zijn rond de tafel gegaan om een nieuw repertoire samen te stellen. Het zijn eigenlijk allemaal nummers waar we zelf ook van uit ons dak gaan”, wordt medegedeeld.
Het is, zo beweren ze echt niet het enige. “Dit wordt echt anders dan wat het publiek ooit van ons gezien heeft. Een show zoals we nog niet eerder opgezet hebben met ‘zoals niemand ze doet’ elementen. Een ander decor, een ander repertoire en een andere manier van muziek brengen want het wordt meer dan een aaneenschakeling van nummers en we hebben nieuwe outfits. Tot slot spelen we niet alleen op onze eigen instrumenten maar…”
Dat antwoord blijft in de lucht hangen. Meer willen de heren niet prijs geven. Ze lachen. “Ben erbij en maak het mee. Alles wordt anders, alleen wij blijven onszelf.” Voor tickets zie www.livepul.com.

Baby Blue

Foto's:


0