12 februari 2019

Woonwensenonderzoek gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL – Om te kunnen bepalen of en hoe het woonbeleid moet worden aangepast, onderzoekt de gemeente Sint-Michielsgestel de woonwensen van haar inwoners. Zijn zij tevreden over hun huidige woning? Denken ze over verhuizen? Waar en hoe zouden ze dan willen wonen?

De gemeente gebruikt de resultaten van het onderzoek om haar beleid te toetsen. En het zo nodig aan te passen. Uit eerder onderzoek bleek bijvoorbeeld dat het voor veel starters lastig is een koopwoning te financieren. Reden voor de gemeente om de starterslening in te voeren.

Meedoen

Om een goed beeld te krijgen van de woonwensen is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. Daarom ontvangen 15.000 huishoudens de komende weken een brief met een link naar de vragenlijst. Maar ook als u geen brief krijgt kunt u meedoen aan het onderzoek. U vindt de vragenlijst op www.sint-michielsgestel.nl.
Onderzoeksbureau Companen uit Arnhem voert dit onderzoek uit. De uitkomsten zijn in de zomer van 2019 bekend en worden gepubliceerd op de gemeentelijke website.

Foto's:


0