Zilver voor Cheryl Dul bij NK synchroonzwemmen

HEERENVEEN – Op zaterdag 26 en zondag 27 januari vond het NK synchroonzwemmen voor Senioren en Masters plaats in Heerenveen. Namens De Treffers namen drie zwemsters aan deze kampioenschappen deel.

Cheryl Dul kwam bij de Masters uit in de categorie 25 tot 29 jaar. Na de technische uitvoering op zaterdag, op het nummer Fuel to fire van Agnes Obel, stond Cheryl tweede in het tussenklassement. Die plaats gaf zij zondag niet meer uit handen door een prachtige vrije uitvoering te laten zien op de Japanse muziek Yumeji’s theme. De choreografie van beide uitvoeringen werd door Cheryl zelf gemaakt en haar inspanningen werden aldus beloond met een zilveren medaille.

Terecht trots

Kim Deiman en Nienke Vissers zwommen een duet vrije uitvoering bij de Senioren. Het publiek werd vermaakt met een energieke uitvoering op muziek van The Joker uit de film Suicide Squad. Het leverde een knappe vijfde plaats op waar de dames terecht trots op waren.

Kim Deiman

Regio Zuid kampioene Kim Deiman mocht daarnaast uitkomen op het onderdeel solo. Kim werd knap vijfde met haar technische uitvoering op het nummer Hijo de la Luna. De vrije uitvoering op muziek uit de film Schindler’s List werd door Kim met veel inlevingsvermogen gezwommen en leverde een zevende plaats op.

De volgende wedstrijd op de agenda is de vierde competitiewedstrijd op zondag 17 februari in Hilvarenbeek.

Foto's:


0