Brabantse Avond met Striepke Veur en MarieChristien

BERLICUM – Geniet u ook zo van muziek, anekdotes en verhalen van eigen bodem? Kom dan naar de Brabantse Avonden in Den Durpsherd! De Brabantse Avonden zijn al decennialang een begrip in Brabant en staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en humor uit ons eigen Brabant! Op zondag 24 maart om 20.00 uur verzorgen Striepke Veur en MarieChristien Verstraten de optredens.

Striepke Veur is een vrolijke cabaretgroep die dankzij de Helmondse Keiekletsavonden bekendheid geniet. Oorspronkelijk bestond Striepke Veur uit twee gezichten, maar een jaar na de succesvolle start werd pianist Henk Jan Berkers aangezocht voor de pianobegeleiding. Naast het schrijven van carnavalsschlagers wilde het duo nu ook met een carnavalscabaretprogramma gaan optreden en de mensen vermaken. Nieuwe, veelal komische teksten op bestaande melodieƫn over de meest uiteenlopende onderwerpen vloeiden uit hun pen. En ook nu was het publiek van meet af aan vol lof en razend enthousiast! MarieChristien

In het gezin Verstraten werd veel gezongen. De jongste dochter Marie-Christien (Volkel, 1966) zong al vroeg in het kinderkerkkoor De Nachtegaaltjes, het koor dat ze later, gedurende twaalf jaar, zelf dirigeerde. Op haar zevende vormde ze een trio met een broer en een zus van haar. Het drietal trad onder de naam De Riolito’s met liedjes op door de hele provincie Noord-Brabant.
Marie-Christien volgde een opleiding tot onderwijzeres; een beroep dat ze lange tijd uitoefende. Sinds 1989 zingt zij zelfgeschreven liedjes in het dialect. Die liedjes variƫren sterk qua stijl en inhoud. Soms gebruikt ze liedjes van anderen. In haar woonplaats Volkel richtte ze de Liederentafel op die ze samen met Jan van der Heijden maandelijks presenteert.
In 2002 en 2004 won ze de Brabantse Dialectpenning op het Brabantse Dialectenfestival. In 2007 ontving ze de Ad de Laat-Prijs. Tegenwoordig zingt ze als ‘MarieChristien’ Nederlandse en Brabantse liedjes. In 2007 stopte ze als onderwijzeres en is zangeres haar beroep. Kaartjes

Kaartjes bestelt u a 10 euro online via www.durpsherd.nl. U kunt ook telefonisch reserveren via 073 503 2016 of een kaartje afhalen aan de bar van Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum. MarieChristien

Foto's:


0