De Kleine Beer winnaar ontwerpwedstrijd Buitenlesplek

BERLICUM – Burgemeester Pommer opent op woensdag 20 maart het nieuwe schoolplein van basisschool De Kleine Beer in Berlicum. Dit nieuwe schoolplein is tot stand gekomen met behulp van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Zij schreven vorig jaar een wedstrijd uit waarbij scholen ideeën konden aandragen voor een buitenlesplek. Uit maar liefst 150 inzendingen voor Buitenlesplekken hebben een professionele jury en een kinderjury 10 winnende scholen gekozen, waaronder OBS De Kleine Beer.

Jantje Beton en IVN Natuureducatie waren met de ontwerpwedstrijd op zoek naar creatieve ideeën voor een buitenlesplek. De opdracht: kom met ideeën waarmee het schoolplein omgetoverd wordt tot een plek om actief, ontdekkend en bewegend te leren. Plannen van de leerlingenraad en ideeën van leerlingen die opgedaan zijn tijdens creatieve workshops vormden de basis voor de inzending van De Kleine Beer.

Beweegparcours

Samen met IVN en Jantje Beton vertaalde De Kleine Beer hun idee door naar een definitief ontwerp. Het schoolplein wordt onder andere verrijkt met een beweegparcours, een cijferslang, een verkeerspleintje en een Twisterspel. Er komen schaakstukken voor het al aanwezige schaakbord en er wordt een boombank geplaatst.
Het nieuwe schoolplein zal naast buitenspelen ook gebruikt wordt voor buiten leren. Buitenles is leuk, leerzaam én gezond! Een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas. “Meer naar buiten dus!”, zeggen Jantje Beton en IVN.

Opening en open dag

Op woensdag 20 maart wordt het nieuwe schoolplein om 11.45 uur officieel geopend door burgemeester Pommer en Esmée Smit, algemeen directeur/bestuurder van Stroomm, de stichting waar De Kleine Beer onder valt. Een week later – op woensdag 27 maart – zijn geïnteresseerden op de Open Dag van De Kleine Beer van harte welkom om het nieuwe schoolplein in bedrijf te zien en kun je zelfs meedoen met een buitenles.

Ontwerp van de buitenlesplek

Foto's:


0