EHBO-Vereniging St. Raphael klaar voor het nieuwe seizoen

HEESWIJK-DINTHER – EHBO-vereniging St. Raphael uit Heeswijk-Dinther is een grote en actieve vereniging die basis- en vervolgcursussen EHBO verzorgt. Daarnaast neemt ze zeer succesvol deel aan wedstrijden en is ze zéker onmisbaar bij plaatselijke en regionale evenementen die zonder EHBO niet mogen plaatsvinden. Maar liefst 61 leden van de vereniging namen met succes deel aan de cursus Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsongevallen (EHBDD) en kregen afgelopen weekend in een ontspannen sfeer hun certificaat uitgereikt.

Door Wendy van Lijssel

Als we het hebben over een grote verenging met enthousiaste leden en adequate kennis die het hele seizoen, weer of geen weer, op vrijwillige basis zorgen voor goede hulpverlening bij kleine en grote ongelukken tijdens evenementen, dan geniet EHBO-vereniging St. Raphael een goede naamsbekendheid. Niet alleen plaatselijk, maar zelfs regionaal.
Om adequaat hulp te verlenen, wordt steevast aan de weg getimmerd. Wederom op vrijwillige basis volgden maar liefst 61 leden van St. Raphael een cursus Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsongevallen. (EHBDD). Een cursus waarbij deelnemers aan de hand van kaderinstructeur Twan van den Boogard zowel theoretisch als praktisch wegwijs gemaakt werden in hoe te handelen bij mensen die na bovengemiddeld gebruik van drank en/of drugs, hulp nodig hebben.
Het is inmiddels (helaas) een vaststaand feit dat Eerste Hulp Bij Drank- en Drugsongevallen steeds vaker nodig is. Er zijn steeds meer middelen op ‘de markt ‘en mensen gebruiken soms diverse zaken door elkaar. De cursus is derhalve pittig. Naast kennis van de middelen, de grondstoffen die erin zitten, dienen ook de symptomen bij verkeerd gebruik herkend te worden en uiteraard hoe te handelen bij een calamiteit.
De simulatiebril die deelnemers bij de cursus op kregen, maakte dat zij zich konden inleven in hoe de gebruiker zich op dat moment voelde en zodoende inzicht kregen in wat te doen.
Afgelopen week kregen alle deelnemers hun certificaat uitgereikt. Hoewel uiteraard gehoopt wordt de nieuw verworven kennis niet veel te hoeven inzetten, is St. Raphael echter wel voorbereid en klaar voor het nieuwe seizoen. Voor informatie over de vereniging of het volgen van een EHBO-cursus zie www.ehboheeswijkdinther.nl

Foto Wendy van Lijssel: Niet alle deelnemers konden aanwezig zijn bij de uitreiking.

Foto's:


0