Exclusief interview Night of the Progs/Rock of Ages

Afgelopen donderdag 7 maart zond Lokaal7 in een gezamenlijke uitzending van Night of the Progs en Rock of Ages het exclusieve interview met Jochen Oberlack (Jean d’Auberlaque) uit. Dj’s Stanley Portier en Martin Nooijen waren bij hem te gast in Düsseldorf.
Jochen vertelt over de achtergrond van zijn Franse alter ego en is in het dagelijks leven CEO van Bellerophon Records, zijn eigen platenlabel gevestigd in Düsseldorf. Hij is daarnaast gitarist, zanger, toetsenist en componist van diverse muzikale projecten zoals Ümit!, Das Blaue Palais, Eisberg, Scarlet Utopia en The Orpheus Replica. Als je hem vraagt naar zijn favoriete rol, dan noemt hij zichzelf vooral een composer met een gitaar. De uiterst sympathieke Duitser vertelt openhartig over het familiebedrijf Bellerophon Records en de grote voordelen van het zelf runnen van een relatief klein label.

Het interview werd omlijst met een zestal muzikale keuzes uit de catalogus van Bellerophon Records. Favorieten van Jochen uit het verleden, maar ook twee tracks van de nog te verschijnen albums ‘Hidden Persuasion’ van Ümit! en ‘Die Blaue Reise’ van Eisberg.

Wil je het interview terugluisteren, ga dan naar de Facebookpagina van Night of the Progs en klik op de Mixcloud link.

Night of the Progs en Rock of Ages worden achtereenvolgens uitgezonden op de donderdagavond tussen 20:00 en 23:00 uur, met Martin en Stanley als DJ’s, behalve als er gemeenteraadsvergadering is. Via Facebook wordt altijd bekend gemaakt wanneer er uitzending is. Hou je van rockmuziek in al zijn verschijningsvormen en wil je tevens kennismaken met muziek die je niet elke dag op de radio hoort, luister dan eens op de donderdagavond naar Lokaal 7 in de ether op 107.4FM, via de kabel op 87.5 of via de livestream op www.lokaal7.nl.

Vlnr: Jochen Oberlack (Jean d’Auberlaque), Martin Nooijen en Stanley Portier

Foto's:


0