Filmavond in de Michaelkerk

SINT-MICHIELSGESTEL – In de sacristie in de Michaelkerk aan de Nieuwstraat 34 in Sint-Michielsgestel (ingang linkerbuitenzijde) wordt op donderdag 21 maart om 19.30 uur de film The Scarlet & The Black gedraaid. Na afloop is er ruimte voor discussie en een een drankje.

Italië, 1944 Italië valt langzaam in geallieerde handen. De Vaticaanse priester Hugh O’Flaherty (Gregory Peck) helpt geallieerde krijgsgevangenen ontsnappen uit het nog door de nazi’s bezette Rome. Hij gebruikt hiervoor de diplomatieke onschendbaarheid van het Vaticaan. Binnen de muren van het Vaticaan kan niemand worden gearresteerd en van hieruit worden zo duizenden gevangen gered.
Als de Duitse officier Kolonel Herbert Kappler hier echter lucht van krijgt, begint een ingewikkeld en gevaarlijk kat- en muisspel waarbij vele mensenlevens op het spel komen staan… Deze film is gebaseerd op het boek van ‘The Scarlet Pimpernel of the Vatican’ van J.P. Gallagher .
Deze 2-uur durende filmavond bijwonen kan door een mail te sturen naar geloofsverdieping@gmail.com of te bellen met 06-29188961

Foto's:


0