Hoge Stoep Blues & Rock gaat back to basic

 

SINT-MICHIELSGESTEL – Er is een nieuwe naam, bestuur, andere locatie en het accent komt nóg meer op muziek en muziekbeleving te liggen. De vertrouwde gezelligheid blijft van het voormalige Hoge Stoep Festival dat als Hoge Stoep Blues & Rock georganiseerd wordt op zaterdag 29 juni vanaf 15.00 uur aan de Lookertstraat in Sint-Michielsgestel. Let op! Er zijn voor deze eerste vernieuwde editie vanaf 1 april slechts een beperkt aantal kaartjes te verkrijgen en dat is géén grap.

 

Door Wendy van Lijssel

Een ‘businessplan’ kwam er niet aan te pas toen Frans Sanders en Jan Olijslagers uit Sint-Michielsgestel als rasechte muziekliefhebbers in 2011 bedachten om een festival te organiseren. “Meer dan een tent, podium, goed geluid, wat drank en enkele lokale bandjes hadden we niet geregeld. We deden het op zijn janboerenfluitjes”, lacht Jan Olijslagers terwijl hij terugblikt. Het Hoge Stoep Festival (HSF) werd geboren. Die eerste editie trok meteen dusdanig veel bezoekers dat het naar meer smaakte en dus werd er een vervolg aan gegeven, waarbij er ook een bestuur werd opgericht.

Ons kent ons

In de loop van de jaren trok het festival jaarlijks meer bezoekers en werd het een feest uit de categorie ‘ons kent ons’ en ‘datte me toffe jongens’. Tijdens de evaluatie van het laatste HSF besloot echter het merendeel van het bestuur, in goed overleg en zonder onderlinge strijd, zijn functie neer te leggen. Jan Olijslagers bleef over. “Op enig moment groeide het hele gebeuren ons een beetje boven het hoofd. Het was één groot feest en dat is natuurlijk prachtig. Het oorspronkelijke doel van HSF was echter om met elkaar te genieten van goede blues & rockmuziek. Dat doel schoten we op enige moment voorbij. Het publiek kwam meer voor elkaar dan voor de muziek en het hele gebeuren werd steeds meer een reünie”, erkent Jan.

Nieuw

Samen met een aantal plaatselijke muziekliefhebbers is een nieuw bestuur gevormd. Wil en Jan Olijslagers, Leon Hendriks, Lodewijk Willekens, Margreet van Buuren en Jos den Dekker, gaan met Hoge Stoep Blues & Rock back to basic.
“We hebben de naam gewijzigd. Die refereert nog aan het voormalige festival, maar legt het accent meer op waar het om draait; blues & rock. We zijn een aantal jaren gastvrij ontvangen in een loods bij de firma Van de Bogaard. Daar zijn we nog steeds dankbaar voor, maar we willen graag naar buiten. We hebben een locatie gevonden aan de Lookertstraat waar alles zich gaat afspelen. Tot slot gaan we zorgen voor meer sfeerbeleving in en rondom de tent. Voorheen was de afstand van ingang naar podium zo groot dat bezoeker er bij mooi weer voor kozen om buiten een pilsje te drinken en niets meer van de muziek meekregen. We gaan het nu zo indelen dat de afstand vanaf de ingang naar het podium niet groot is én we de tent bij mooi weer, aan de zijkant open kunnen gooien, zodat zowel het mooie weer als de muziek meegepikt kunnen worden. Buiten komen kraampjes met bij het festival passende zaken”, leggen de nieuwe voorzitter Jos den Dekker en Jan Olijslagers uit
Afgezien van de gezelligheid waar niet aan getornd wordt, zijn er dus enige wijzigingen, waarbij het belangrijkste is dat het de nadruk ligt om te komen voor en samen gaan genieten van goede muziek.

Line up

Die is er dan ook geregeld. “We hebben De Joost de Lange Rock/Blues Experience, The Veldman Brothers, Big Bo and his Voodoo Machine, en de tribute Creedence Clearwater Revival van The Fortunate Sons”, klinkt het met gepaste trots. Er wordt voorzichtig afgetrapt met de verkoop van 399 kaartjes. “We willen een evenement bouwen dat er toe doet en waarover nagepraat wordt. We bouwen het echter zoetjes aan op”, aldus Jos en Jan. Zij nodigen ook jonge muziekliefhebbers uit om te ervaren hoe goede blues & rock smaakt.
Het nieuwe bestuur verheugt zich: “We zijn blij met de vernieuwde opzet, de line up én dat er zoveel vrijwilligers zijn die ons gaan helpen om Hoge Stoep Rock & Blues in kannen en kruiken te krijgen.” Kaartjes á € 15,00 zijn vanaf maandag 1 april te verkrijgen bij The Read Shop en garage Willekens in Sint-Michielsgestel en via de gelijknamige Facebookpagina. Vanwege de beperkte oplage is een waarschuwing op zijn plaats want vol is vol!

Foto's:


0