Krabberdonk geniet van Open Bloes en virtuele Kroegentocht

KRABBERDONK – Carnavalsmaandag is in Krabberdonk (Den Dungen) gereserveerd voor het Open Bloes Festival. Zoals reeds eerder bekend werd met een virtuele Kroegentocht, want Krabberdonk vierde Carnaval in het Krabberdorp. Één locatie met meerdere feesttenten.

Vanaf 11 vóór 11 was de Café tent van Horeca United op de parkeerplaats van Hotel Boer Goossens tot de nok gevuld. Na het voorstellen van de jury, het optreden van de winnaars van 2018 kon het officieel beginnen. In totaal telde het Open Bloes 22 deelnemers. J.E.J. (José, Ellis, José) zaten in de startgroep en zouden met hun carnavalesk, Krabberdonks nummer, gebracht op rollerskates, uiteindelijk de 2e plaats in ontvangst mogen nemen.

Aanmoedigingsprijs

Na de vijf startoptredens verhuisde het hele gezelschap naar de grote feesttent. Niet te Houwe bracht een ode aan alle vrouwen ( misschien als voorloper op Internationale vrouwendag 8 maart) en legde daarmee beslag op de derde podiumplek. Manoes en Ilse kwamen geheel onherkenbaar op het podium en wisten het publiek met hun eigen tekst, die ook op de grote beeldschermen getoond werd, het publiek te boeien en dat leidde tot de Aanmoedigingsprijs.

Wè Heur IK stond al enige jaren droog wat betreft KOBF prijzen en had alles uit de kast gehaald om één van de begeerde bekers in de wacht te slepen. Met het nummer Rol-Me, geïnspireerd door eerdere composities van Ramses Shaffy en Toon Hermans, en met aanstekelijke passie op de bühne gezet door Huub Goossens wist deze tienmansformatie het publiek helemaal los te krijgen. Nadat het applaus van de meer dan 350 bezoekers verstilde, aan de jury de taak deze inzending te beoordelen. Het werd de eerste prijs.

Krabber Kleinood

Op carnavalsmaandag wordt in Krabberdonk ook bekendgemaakt wie de ontvanger is van het Krabber Kleinood. Dé waardering van Krabberdonk voor de belangrijke vrijwillige steunpilaren van het plaatselijke Carnaval. Dit jaar werd deze eervolle prijs door Prins Mark en Adjudant Jeroen uitgereikt aan Relinde van Drunen, die met haar collega-vrijwilligers ieder jaar zorgt voor de geweldige organisatie rondom het Jeugdcarnaval.

Van aanmelding voor de Jeugdraad, instuderen lied en dansje, fotografie, PR tot en met planning en communicatie van het uitgebreide programma zorgen zij dat alles steeds op rolletjes verloopt. ( zie foto)

 

Relinde van Drunen krijgt het Krabber Kleinood

 

Foto's:


k