Lente, seizoen van de wellust

SINT-MICHIELSGESTEL – Natuurgroep Gestel houdt op donderdag 21 maart om 20.00 uur een lezing over de lente in gemeenschapshuis De Huif in Sint-Michielsgestel. De lezing wordt verzorgd door Rini Kerstens.

Na een lange, koude winter zien we uit naar het lengen van de dagen en behaaglijker temperaturen.
Zeker tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend hoe de seizoenen zullen verlopen. (Te) Zachte winters, een (te) lange, hete, droge zomer …Maar het wezen van het ritme van de seizoenen staat gelukkig nog recht overeind.
Na de winterpauze voor veel planten en dieren breekt het voorjaar aan. Het gaat bruisen buiten! Nog voordat er bladeren zijn, bloeit een aantal – windbestuivende – bomen al uitbundig. Knoppen zwellen en barsten enthousiast open. Zaden kiemen waar ze kunnen en voorjaarsbloeiers geven opnieuw kleur aan de omgeving. Vogelzang alom. Met als groot voordeel dat de vocalisten door het nog schaarse bladerdek prima live te aanschouwen zijn.
Kikkers en padden roeren zich hoorbaar en de eerste insecten vertonen zich weer. Vroege vlindersoorten, hommelkoninginnen, zandbijen, zweefvliegen Het is duidelijk, de natuur heeft er zin in. Zin in de lente, zin in elkaar. Planten en dieren hebben het voorjaar in de bol!
Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

Foto's:


0