Meedenkers gevraagd voor bijeenkomst duurzaamheidsidee ‘Warmte als een service’

 

DEN DUNGEN – Expeditieteam Duurzaamheid is op zoek naar meedenkers om de contouren van het idee ‘Warmte als een service’ mee uit te werken.. Tijdens een bijeenkomst op donderdag 21 maart om 19.30 uur in Litserborg in Den Dungen wordt hierover gesproken en mensen die verstand hebben van techniek en van het financieel en juridisch uitwerken van dit idee zijn van harte welkom zich te melden.

Waarom zou je je druk moeten maken over warmtepompen, isolatie of zonnepanelen als je doel is om het in je huis warm te hebben? Dat vroegen de leden van het Expeditieteam Duurzaamheid zich ook af. Casper Hoenderdos: “We zijn met 6 leden in het Expeditieteam gestart om na te denken hoe we de inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel kunnen ondersteunen om tot energie- en CO2-neutrale woningen te komen. Dat het geen gemakkelijke opgave is, is wel duidelijk. Onder leiding van de Rabobank zijn we op het thema Duurzaamheid bij elkaar terecht gekomen. Wij vonden het wel verrassend dat de Rabobank ons hierin wil faciliteren. Ze helpen ons echt om ons idee verder te ontwikkelen. Ons idee is simpel: Warmte als een service. Hoe we dat precies voor ons zien, leggen we nog een keertje uit op de 21ste. We zien vooral kansen voor inwoners in de wijken. De rijtjeswoningen dus. Maar ja, eigenlijk kan iedereen hieraan meedoen. Vanuit de collectieve gedachte kunnen we veel bereiken. De contouren van het idee ‘Warmte als een service’ zijn wel duidelijk, maar bieden nog voldoende ruimte om ook andere richtingen te onderzoeken. Daarvoor zoeken we meedenkers. Inwoners die verstand hebben van techniek en van het financieel en juridisch uitwerken van dit idee. We zoeken dus mensen met kennis en inhoud.”
Heb je interesse, meld je dan aan via: twintiggraden@gmail.com. De bijeenkomst vindt plaats op 21 maart a.s. in de Litserborg in de Den Dungen om 19.30 uur.

Foto's:


0