19 maart 2019

Onthulling kunstwerk Levend water bij Sint Jozefoord

NULAND -Op dinsdag 19 maart 2019, Sint Jozefdag, vond de officiële onthulling plaats van het kunstwerk Levend Water. Dit kunstwerk is een geschenk van de congregatie Dochters van Maria en Joseph (DMJ) aan Sint Jozefoord. Het kunstwerk werd bedacht en gerealiseerd door Jeannette Claessen en Carla van Olst. De technische realisatie lag in handen van Mart van Hest.

Onthulling

Het kunstwerk werd officieel onthuld door water in de drie kelken te schenken. Dit gebeurde door Zuster Tine Vink (Secretaris en Vicares Congregatie DMJ), Zuster Wahyu Triningsih (Raadzuster Algemeen Bestuur DMJ) en André Groot Bluemink (directeur-bestuurder van Sint Jozefoord).

Drie kelken

In de drie kelken werd water geschonken uit resp. ’s Hertogenbosch, de plaats van het moederhuis van de congregatie, Indonesië, waar vele van de zusters van DMJ vandaan komen, en Nuland, de thuisplaats van Sint Jozefoord, waar zoveel zusters en andere bewoners een fijn thuis vinden.

Het beeld

Het beeld staat voor stromend water, het werk van de zusters van de congregatie dat vanuit de bron wordt doorgegeven. Onderdeel van het kunstwerk zijn ook enkele bankjes, waar bezoekers in alle rust kunnen zitten en kunnen genieten van het kunstwerk.

Sint Jozefdag

Op 19 maart viert de Rooms-Katholieke kerk het feest van de heilige Sint Jozef. Ook bij Sint Jozefoord staat deze dag centraal en elk jaar wordt er een bijzondere dag van gemaakt. Twee jaar geleden werd de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van Zicht op Nuland. Vorig jaar vond de officiële opening plaats van het nieuwe gebouw en dit jaar de onthulling van het kunstwerk.

Kunstroute

Het kunstwerk wordt opgenomen in de kunstroute van Nuland, een initiatief van de Dorpsraad Nuland en Werkgroep Kunst in Nuland.

Foto's:


DDDD