Overstap naar zorg geeft medewerkers veel voldoening

WIJBOSCH – Wat wil je nu werkelijk met je leven? Het is een vraag die zowel Gerrie Muurmans als Margot van Uden zich stelden. Allebei kozen ze op latere leeftijd voor een carrière in de zorg. Met succes. “Ik ga tegenwoordig fluitend naar mijn werk”, zegt Gerrie Muurmans, oud-medewerker van de Efteling. “En ik kom altijd fluitend terug”, aldus leefpleziercoach Margot van Uden.

Door Wim Poels

Tot een jaar of vier geleden wist Gerrie (53) eigenlijk nauwelijks iets van de zorg. Dat veranderde in korte tijd drastisch. Hij viel van de trap en moest hard werken aan herstel. In die periode werd zijn moeder dement en in een zorgcentrum opgenomen. “Dat was een heftige periode”, blikt Gerrie terug. “Ik kreeg steeds meer waardering voor de mensen in de zorg.
Bij de Efteling stelden collega’s elkaar de vraag wat ze zouden doen als ze de Staatsloterij wonnen. “Stoppen met werken en voor vrijwilligerswerk in de zorg kiezen”, meende Gerrie. Om zich later te realiseren dat hij die overstap ook zonder winnend lot kon maken. Hij zegde zijn baan op om vier maanden geleden aan zijn nieuwe baan te beginnen. Net als bij de Efteling als facilitair manager, maar nu bij Laverhof. Anders dan veel mensen in zijn omgeving ziet Gerrie het niet als een radicale overgang. “Natuurlijk verschilt de entourage enorm. Maar in beide gevallen staan mensen centraal. Als je mooie dingen kunt doen voor cliënten in de laatste fase van hun leven is me dat veel waard. Vroeger ging ik met plezier naar het werk, nu zelfs fluitend.”
“En ik kom altijd fluitend terug”, reageert Margot van Uden (56). Zij heeft een sportschool en een rijk leven als vrijwilliger, maar werkt de laatste jaren zestien uur per week bij Laverhof. Ze noemt zichzelf het liefst een ‘leefpleziercoach’.
Het is haar taak om leuke dingen met de mensen te doen. “Dat kan samen soep maken zijn, een potje sjoelen, nagels verzorgen of gewoon gezellig praten”, legt ze uit. “Als het maar bij de individuele mensen past.” Ze haalt er ook zelf veel energie uit.
Gerrie en Margot hebben gemeen dat ze met veel passie over hun werk praten. En beseffen dat ze slechts kleine stapjes kunnen zetten om het leven van de bewoners aangenamer te maken. “Maar als je vijf kleine dingen doet, is het toch iets groots.”
Wil je je laten inspireren door mensen als Gerrie en Margot en meer weten over werken in de zorg? Dat kan, bijvoorbeeld op 16 maart. Dan houdt St. Barbara aan de Eerdsebaan 1A in Wijbosch van 14.00 tot 16.00 uur open huis. Die dag worden ook rondleidingen verzorgd door St. Barbara en het naastgelegen Annahof en kunt u kennismaken met de zorg- en dienstverlening.

Voor meer informatie over werken bij Laverhof:

Kijk op www.werkenbijlaverhof.nl of neem contact op met een van de medewerkers van HRM, tel. 073 – 544 33 00.

Voor meer informatie over zorg- en dienstverlening:

Cliëntservicebureau Schijndel
Telefoon: 073 – 544 33 33
E-mail: clientservicebureau.schijndel@laverhof.nl

Cliëntservicebureau Heeswijk

Telefoon: 0413 – 29 81 13
E-mail: clientservicebureau.heeswijk@laverhof.nl

Naast St. Barbara, bestaat Laverhof uit de locaties Mgr. Bekkershuis in Schijndel, Cunera | De Bongerd in Heeswijk en Het Retraitehuis in Uden. Tevens biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis.

16 maart open huis bij St. Barbara

Foto's:


g