U mag weer naar de stembus

SINT-MICHIELSGESTEL – Aankomende 20 maart mogen wij als kiezer weer naar de stembus. Er zijn dan verkiezingen voor de Waterschappen en de Provinciale Staten, en daarmee getrapt de Eerste Kamer. Er valt dus wat te kiezen!

De provincie stelt kaders waar de gemeente binnen moet werken, bijvoorbeeld over; of en waar er in het buitengebied mogelijk gebouwd mag worden (of niet), over waar gemeentes windmolens mogen plaatsen, over het openbaar vervoer binnen onze gemeente en over subsidies. De provincie stelt gemeentes dus in staat om hun plannen uit te voeren of om plannen te beperken.

De waterschappen regelen binnen de gemeente de waterstand, doen aan natuurbeheer in en aan het water, controleren de kwaliteit zwemwater en dienen soms zienswijzen in (een reactie/verbetering) op plannen van de gemeente.

Ondanks dat GroenLinks Sint-Michielsgestel 100% onafhankelijk is, werken we wel nauw samen met de provinciale GroenLinksfractie en met onze zusterpartijen in de omliggende gemeentes. We hebben deze dan ook vaak hard nodig voor het verwezenlijken van onze plannen. GroenLinks Sint-Michielsgestel heeft grote ambities voor onze gemeente en de provincie en de waterschappen helpen ons hierbij.

Dingen als bijvoorbeeld; meer groen om in te recreëren, een energietransitie die geld in de portemonnee oplevert, inzetten op het bouwen van één en tweepersoonswoningen voor betaalbare starterswoningen en doorstroomwoningen voor ouderen en meer handhaving in het buitengebied, dit zijn dingen waarbij wij deze partners hard nodig hebben.

Daarom sta ik, Sam Goossens, 20 maart bij deze partijen op de lijst. Niet op een verkiesbare plek, ik blijf namelijk nog heel graag een tijdje raadslid in onze prachtige gemeente Sint-Michielsgestel, maar als lijstduwer (plek 33 bij GroenLinks bij de Provinciale Staten -lijst 7- en plek 30 Water Natuurlijk -lijst 1- bij waterschap de Dommel). Een Groene en Sociale stem Provinciaal en bij de Waterschappen, is óók een Groene en Sociale stem lokaal! Samen maken wij onze dorpen stukken beter!

Foto's:


0