Concert door het Arnhems Slavisch Koor

HEESWIJK-DINTHER – Een week voor Pasen is het Passie-concert van het befaamde Arnhems Slavisch Koor (ASK) een aanrader. Het ASK verzorgt op zondag 14 april om 15.00 uur in de Abdij kerk van Berne in Heeswijk-Dinther een concert waarin het de luisteraars laat meeleven met de gezangen uit de Passieperiode, vanuit de oosters byzantijnse traditie

Het thema van dit concert “Russische Passie”, sluit aan op de Veertigdagenperiode voor Pasen. De tijd van bezinning en van de hoop op de overgang van dood naar nieuw leven. Daarom als ondertitel de tekst “Hoor toch hoe ik zucht, er is niemand die mij troost…”, uit het 1e Klaaglied
Als geen andere tijd van het jaar komen de hoogte- en dieptepunten van het menselijk leven hierin tot uitdrukking. Van rouw naar leven, van afscheid naar vreugde, van angst naar Liefde. Het is er allemaal. En het is intens.

Over de tradities en gebruiken in de Byzantijnse ritus is op zondag 7 april al een inleiding door Ton Sip gegeven in de Abdij.

Koor

Het Arnhems Slavisch Koor kwam bijna 50 jaar geleden op initiatief van Russische vluchtelingen tot stand en heeft veel concerten in binnen- en buitenland gegeven . Het koor staat al geruime tijd onder leiding van de Russische Svetlana van Wielink.
Overeenkomstig de traditie in de oosterse kerken zingt het koor altijd a capella. De Slavische muziek wordt breed gewaardeerd. Het kent uitzonderlijke akkoorden, heeft een meditatieve kracht en is ontroerend door zijn intensiteit. Je bloed gaat er van tintelen!

Toegang voor het concert is 10 euro inclusief koffie/thee in de pauze van het concert. Aanvang 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur.
Reserveren gewenst via berne-anders@abdijvanberne.nl , of kaarten aan de kerk.

Foto's:


0