Emma wil leven, een aangrijpende solovoorstelling

ROSMALEN – Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol van Emma en vertolkt haar twijfels, angsten en geestige observaties. Deze indrukwekkende voorstelling is te zien op 16 en 17 april in PERRON-3.

Emma probeert te luisteren naar de adviezen van haar ouders en de artsen. Maar er is iets dat haar steeds anders laat handelen, iets dat sterker is: de stem van anorexia. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?
Lisse Knaapen vindt het zeer belangrijk om deze thematiek onder de aandacht te brengen. Het is een ingewikkelde ziekte. Voor veel mensen is het moeilijk te begrijpen wat er met iemand gebeurt die aan deze ziekte lijdt. Veel jongens en meiden met anorexia geven aan dat de ziekte zich als een stem in hun hoofd manifesteert, die hen dwingt om steeds verder te gaan.

Lisse Knaapen als Emma in ‘Emma wil leven’. Foto: Annemieke van der Togt

Foto's:


0