Koningsnacht en -dag 2019 Berlicum

BERLICUM – Ook in Berlicum is voor de viering van de verjaardag van de Koning weer een feestelijk programma samengesteld voor jong en oud.

De aftrap is op Koningsnacht, vrijdag 26 april, een topavond in de tent met vanaf 19.30 uur DJ crew on tour en de feestband Extrawberry. De avond dat onze koning een jaartje ouder wordt vieren we traditiegetrouw in het hele land. In Berlicum wordt groots uitgepakt met een gratis toegankelijk evenement voor alle leeftijden. De grootste hits en meezingers uit letterlijk alle genres van poprockcovers tot guilty pleasures zullen je om de oren vliegen!

Koningsdag

Op Koningsdag is er een uitgebreid programma voor iedereen. Op zaterdag 27 april staat het Mercuriusplein de hele dag in het teken van Koningsdag!
Om 10.00 uur start de dag met een kindervrijmarkt waar iedereen die zich ingeschreven heeft zijn spulletjes kan verkopen, spelletjes kan organiseren, muziek kan maken en al wat je kan bedenken om je spaarpotje te spekken. Inschrijven kan nog tot 23 april door je gegevens door te mailen naar: vlooienmarktberlicum@hotmail.com

Om 10.30 uur is de officiële opening van de dag, waarbij de gedecoreerden van dit jaar extra in het zonnetje gezet worden door Burgemeester Pommer of één van de wethouders. Harmonie TOG en het Sint Joris Gilde zullen dit gedeelte ondersteunen en hen een warme en muzikale groet toedragen.
Rond 11.00 uur barst het Speelparadijs los… Kinderen kunnen gratis spelen op een geweldige stormbaan of een van de andere springkussens! Het was even passen en meten, maar voor jong en oud is er de gelegenheid om te spelen. Ook deze dag wordt een muzikaal feestje, DJ Vince Smix zorgt al vroeg voor een gezellige sfeer op het Mercuriusplein. Vanaf 14.30 uur is er een kinderloterij in de tent waarbij er mooie prijzen te winnen zijn.

Ouderen

Aan de oudere inwoners (van woonzorgcentrum Berlerode) is ook gedacht, daar komt Ons Muziekske ’s middags van 14.30 uur tot 16.30 uur spelen. Het belooft een geweldige dag te worden, waarbij iedereen in het dorp de hele dag kan genieten van deze feestelijke Koningsdag!

Dat Koningsdag dit jaar gezellig in het weekend valt is reden genoeg om extra lang door te gaan dus, eindigt de dag met Willem’s Klompen Party! Vanaf 20.00 uur zijn er optredens van John de Bever, Henk Bernard, Rob van Daal, Jaman, Sieneke, Jack van Raamsdonk en Rini van de Kerkhof. Voor deze avond kosten de kaarten slechts €10,- p.p. Deze zijn verkrijgbaar bij Cafe Frappant in Berlicum.

Foto's:


0