20 april 2019

Koningsnacht en Koningsdag in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Koningsdag, de grootste nationale feestdag in Nederland, wordt ook dit jaar in Sint-Michielsgestel weer groots gevierd. Stichting Gestel events pakt flink uit om de Gestelse gemeenschap een fantastisch Oranjefeest te bezorgen.

Voorafgaand aan Koningsdag wordt op vrijdag 26 april op het Petrus Dondersplein Koningsnacht gevierd. Onder het genot van een drankje wordt de inwoners van Sint-Michielsgestel een fantastische avond aangeboden. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de Rock ‘n’ Roll band ’69 Comeback en coverband Nutzz. ’69 Comeback is een nieuw Rock ‘n’ Roll trio met een groove! Zij spelen volvette Rockabilly en Stampende Rock’ n’ Roll, met invloeden uit Jump Jive en Blues, maar laten ze zich absoluut niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960. Sterker nog, menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten, It’s not only Rock&Roll but we like it! De avond begint om 19.30 uur en wordt 01.00 uur beëindigd.

Bomvol programma

Op zaterdag 27 april kleurt het Petrus Dondersplein oranje. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. De traditionele vrijmarkt voor de kinderen start om 11.00 uur. Verder zijn er springkussens, een klimtoren, een pannaveld, schminken, een clown en top-pannavoetballer Nabil ‘Killer’ Akaazoun. Ook kan de toren weer beklommen worden en treden de dansers en danseressen van Ravenschot op. De coverband Blind Date zorgt voor de muzikale omlijsting. Koningsdag duurt tot 18.30 uur.

Aanmelden vrijmarkt

Voor de vrijmarkt kunnen volwassen ‘handelaren’ een marktkraam huren voor slechts € 20 per kraam (70 x 200 cm). De vrijmarktspullen van de kinderen kunnen, zoals andere jaren, gratis op kleedjes aangeboden worden. Aanmelden voor een kraam kan via: technischezaken@gestelevents.nl o.v.v. naam, contactgegevens en het aantal kramen.
Alle informatie en het gedetailleerde programma is te vinden op gestelevents.nl.

Foto's:


0