Mooie resultaten regiotoernooi Den Dungen

ROSMALEN – Eén van de zalen van het gemeenschapshuis in Den Dungen, was afgelopen weekeinde omgevormd tot dojo, in de schaduw van de grote kerk ontving judo Vereniging Yushi Ghasi maar liefst 170 judoka’s op het jaarlijkse regiotoernooi.

Vanuit Rosmalense Judo Club reisden veertien deelnemers met hun familie, twee coaches van de wedstrijdgroep, een scheidsrechter en twee begeleiders af naar Den Dungen.
Dean Fernald beet de spits af vandaag, hij knokte voor wat hij waard was en liet mooi judo zien, helaas waren zijn tegenstanders nog net een maatje te groot, maar niet voor lang!

Ereplaatsen

In het tweede blok stonden vijf judoka’s klaar om de tatami te betreden. Floris van der Schans en nieuwkomer Noah Peters zaten beiden in dezelfde poule en hebben laten zien welke kwaliteiten de judoka’s van RJC in huis hebben, zij werden 2e en 3e in deze sterke poule.
Sterre Elfring had ook pittige tegenstanders, maar vocht voor wat zij waard was en haalde een mooie 3e plaats. Neala Janse en Guus Kropman mochten de hoogste plaats op het erepodium betreden, Neala was de enige dame in haar poule, maar wist alle heren achter zich te laten, Guus had er ook zin in en dat was te zien op de tatami, hij maakte korte metten met zijn tegenstanders en pakte de eerste plaats.

Derde blok

Het derde blok had Rosmalen nog een nieuwkomer, Caspar Schreuder. Casper heeft de afgelopen tijd goed op zijn broer Maurits gelet, die hem ook coachte, en pakte de eerste plaats. Huub Sleutjes had vandaag een hele pittige poule, maar wist met slim judo toch een mooie derde plek te behalen. Ook Bas de Rooy en Milan van Venrooij haalden een mooie 3e plaats met de technieken die ze de afgelopen tijd hebben geleerd.
Alex Kersten mocht op het tweede blok plaats nemen, een supergoede prestatie. Merijn van Loon had de pech dat hij ziek was, van harte beterschap Merijn.
Tijdens het laatste blok stonden de drie laatste helden op de mat, Kayleigh van den Hanenberg, Karlijn Schipper en Tijn Molenaar. De dames hebben ontzettend hard geknokt en werden daarmee 3e en 4e. Tijn wist het hoogste blok van het podium te bereiken door goed en gedegen judo.
Het volgende regiotoernooi is op 2 juni in Schijndel.

Foto's:


0