Nieuw boek reikt uitknop van hoofd aan

BERLICUM – Wat als er een knop bestond om je drukke hoofd even uit te zetten? Saskia Chatillon schreef het boek Rust – Het geheim van een stiller hoofd, waarin ze praktische manieren aanreikt voor meer innerlijke rust. Het hebben van een druk hoofd kost veel energie en het is een belangrijke oorzaak van stress, (over)vermoeidheid en burn-out. Stress op het werk is beroepsziekte nummer een en het kost bedrijven zo’n twee miljard per jaar.

‘Rust’ wordt op 8 mei gepubliceerd bij uitgeverij Donkigotte. Het boek laat je zien waar de drukte in je hoofd vandaan komt en geeft inzichten hoe je dat stiller krijgt. Chatillon: ‘Met een rustig hoofd ben je meer ontspannen, kun je makkelijker opladen en is je weerstand beter. Je verzuimt hierdoor minder. Ook weet je beter wat je wilt, heb je fouten sneller door en maak je betere keuzes. Dat scheelt tijd, geld en gedoe.’

Praktisch toepasbaar

Innerlijke rust lijkt iets ongrijpbaars te zijn, maar het boek van Chatillon maakt het toegankelijk. ‘Ik houd van praktisch en wil altijd het hoe van iets weten. Als je het niet kunt toepassen en daardoor ervaren, dan blijft het bij praten of denken.’ Vaak zijn technieken voor rust bedoeld om in de vrije tijd te doen, maar het boek geeft tools die juist je tijdens je drukke dag kunt gebruiken.

Eigen wijsheid

Met het boek ga je aan de slag om een stiller hoofd te krijgen, je lijf beter te voelen en ruimte te nemen voor jezelf. Om daarna bewust te kiezen voor wat jij wil in het leven. Je leert daarnaast meer te vertrouwen op je eigen wijsheid oftewel je intuïtie. Als je deze benut, weet je beter wat je nu echt wilt en kun je makkelijker grenzen aangeven. Saskia Chatillon is trainer, blogger en spreker. Ze geeft trainingen innerlijke rust en intuïtie. Haar boek is vanaf 9 mei voor 17,95 verkrijgbaar via www.saskiachatillon.nl,https://www.uitgeverij-donkigotte.nl en bij alle (online) boekwinkels.

Recensies

‘Dit boek is uitermate interessant voor iedereen die het druk-druk-druk heeft. Ik heb prachtige technieken geleerd van Saskia die hebben gezorgd voor meer zelfregie en een heerlijk rustig hoofd (en niet alleen in de vakantie). Ik durf wel te zeggen dat ik er waarschijnlijk een burn-out mee voorkomen heb. Nu deelt Saskia deze technieken en inzichten. Ik gun iedereen dit boek.’ Brigit van Rossum, MSc ‘Een rustig hoofd krijgen is het doel van Rust – Het geheim van een stiller hoofd, maar Saskia gaat nog veel verder om je hoofd rustig te houden voor misschien wel de rest van je leven. Dit doet ze door je te laten reflecteren en jezelf te onderzoeken waardoor je inzichten krijgt over wat je hoofd zo druk maakt, hoe je in elkaar zit en wat jou uniek maakt.’ Nienke van Oeveren Saskia Chatillon. Foto: Iris Wuijster

Foto's:


0