15 april 2019

Opnieuw zure nederlaag voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – Na de nederlaag van vorige week thuis tegen Taxandria was afgelopen zondag de nummer laatst van de ranglijst VCB uit Biezenmortel de tegenstander. Het werd voor SCG’18 opnieuw een zure nederlaag (3-0) en daaraan was niets gestolen.

In de eerste helft konden beide ploegen maar moeizaam tot aanvallen komen. VCB kreeg wel enkele mogelijkheden, maar tot echt grote kansen leidde dat niet of keeper Joris Schellekens stond op zijn post. Aan de andere kan was SCG’18 deze middag niet op dreef. Er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd en de keeper van VCB hoefde nauwelijks in actie te komen.

Initiatief

Na de rust nam SCG’18 het initiatief wat meer over. Men kwam wat vaker voor het doel van VCB, maar tot echte kansen kwam men helaas niet. Een kwartier na de rust zocht VCB de aanval en de spits leek Sten van Vessem te kunnen passeren. Deze zette echter een blok, waardoor de tegenstander ten val kwam. Sten kreeg daarvoor terecht een gele kaart. Omdat hij in de eerste helft ook al een gele kaart had gehad, kreeg hij vervolgens de rode kaart en VCB een penalty die keihard via de paal werd binnengeschoten. Zo stond SCG’18 met tien man en met 1-0 achter. In een tijd van amper een kwartier scoorde VCB nog twee keer en daarmee was de wedstrijd gelopen.
SCG’18 had deze middag goede zaken kunnen doen, maar men liet dit helaas na, waardoor men nog steeds niet zeker is van handhaving. Op tweede paasdag zijn de Gestelnaren gastheer van Nieuwkuijk. In de uitwedstrijd werd met 4-3 verloren, dus SCG’18 heeft in de thuiswedstrijd wat goed te maken. Of dat lukt zal volgende week moeten blijken.

SCG-aanvoerder Sten van Vessem is deze keer zijn collega-aanvoerder van VCB te snel af.