Sera en Chloe geselecteerd voor het NK Kyokushinkai Karate

ROSMALEN – De 12-jarige Chloe Roos en de 13-jarige Sera Vullers zijn voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate (NFCKO) dat op 12 mei a.s. wordt gehouden in de Topsporthal in Almere. Beide jonge dames trainen bij Tomoe Dojo (Den Bosch/Rosmalen), o.l.v. Sensei Jet.

Kyokushin karate is een fullcontact karate vorm, die in de kumite (vechten) wedstrijden veel lijkt op kickboksen. Het niveau van het jeugdvechten is in Nederland heel hoog, des te bijzonder dat de beide dames van deze jonge dojo (Tomoe bestaat in september pas 5 jaar!) zijn geselecteerd. Sera en Chloe trainen al een aantal jaren standaard twee keer per week mee met de reguliere trainingen, maar omdat ze de jeugd ondertussen zijn ontgroeid, trainen de dames al bij de groten mee. Tevens nemen de meiden deel aan de maandelijkse nationale trainingen op olympisch sportcentrum Papendal. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Ondertussen wordt er vijf keer per week getraind op techniek, conditie en kracht. Aangezien er geen verdere faciliteiten beschikbaar zijn, wordt er old school getraind, met bootcamptrainingen in de kanaalzone, op de pads bij de Sensei in de tuin of op de stootzak in de garage! Natuurlijk vraagt het nogal wat van de meiden, zeker nu er ook in de vakantie gewoon door getraind moet worden. Dikke vriendinnen zijn helpt!
Chloe, die na de zomer de basisschool verruilt voor het Rodenborch College in Rosmalen, vecht op 12 mei in de categorie meisjes 11-12 jaar tot 42 kilogram. Sera, momenteel in klas 2 van het Stedelijk Gymnasium, vecht in de categorie meisjes 13-14 tot 50 kilogram. Succes meiden! Osu!

Foto's:


0