Tatjana Schreuder nieuwe directeur Rabobank Hart van De Meierij

MEIERIJ – Na drie turbulente maar ook succesvolle jaren, is René Jansen vertrokken als ‘kopman’ van de lokale Rabobank. Sinds begin april is hij werkzaam bij Rabobank Centraal in Utrecht, als Chief Risk Officer Bedrijven Nederland. Inmiddels is zijn opvolgster Tatjana Schreuder-Tijhuis benoemd.

Het vertrek van René bij Rabobank Hart van De Meierij betekent een nieuw begin voor Tatjana Schreuder-Tijhuis. Zij is door de lokale raad van commissarissen benoemd als nieuwe directeur. In het afgelopen halfjaar heeft Tatjana in diverse rollen de bank leren kennen waardoor zij nu een vliegende start kan maken.

Meest thuis

De 41-jarige Tatjana, geboren in Almelo maar voor haar werk steeds verder afgezakt naar het zuiden, heeft een weloverwogen keuze gemaakt voor de functie als directeur bij deze Rabobank. “Ik heb bij meerdere financiële dienstverleners gewerkt, maar bij Rabobank voel ik mij het meest thuis. Ik tref hier medewerkers aan met een oprechte drijfveer om het voor de klant goed te doen. De verhouding tussen mens- en resultaatgerichtheid vind ik bij een coöperatieve bank beter in balans dan bij een aandeelhoudergedreven organisatie. De lokale invloed die wij commercieel en op de lokale leefomgeving kunnen uitoefenen, met achter ons een solide merk als Rabobank, is wat mij betreft uniek. Ik vind het fantastisch dat zoveel klanten de weg naar ons weten te vinden voor bijvoorbeeld een financiering, zodat we ook maatschappelijk het nodige kunnen terugdoen. En waarom een bank in Brabant? Ik houd van de Brabantse gezelligheid. Brabanders weten, nog meer dan Twentenaren, het leven te vieren. En daar doe ik graag aan mee.”

Gezond verstand

“Ik zoek de posities op om van zo groot mogelijke toegevoegde waarde te zijn. Dus toen René zijn vertrek aankondigde, zag ik een opening ontstaan om van nog meer betekenis te zijn. Ik zie mijzelf overigens zeker niet als de belangrijkste persoon binnen de bank. Dat zijn de medewerkers. Dat ik hen kan en mag faciliteren om onze klanten optimaal te bedienen, dat vind ik mooi. Mijn doel is om de afstand tussen de bank en de markt zo klein mogelijk te maken. Dat is een flinke opgave in een spannende tijd van voortdurende veranderingen. Rabobank richt zich op meer wendbaarheid, omdat we in staat moeten zijn om voortdurend met de tijd mee te gaan. Mijn enthousiasme is ook direct mijn valkuil: ik vind veel leuk en dien soms te beseffen dat niet alles vandaag kan. Anders ren ik in mijn enthousiasme mijzelf voorbij. Ik neem dan ook de tijd om het marktgebied en de klanten te leren kennen. Mijn credo: ‘Bankieren met gezond verstand en een open hart.’ Dat gaat niet alleen op voor onze klanten, maar zeker ook voor mijzelf.”

Tatjana Schreuder en haar voorganger René Jansen

Foto's:


0