Veel judoprijzen in Lommel en Den Dungen

BERLICUM – In Den Dungen werd afgelopen weekeinde een regio-toernooi gehouden. Judoclub Berlicum ging er met een behoorlijke delegatie naar toe. Het was groot, in totaal deden er 170 judoka’s mee. Voor deze toernooien geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Ervaring opdoen en soms boven jezelf uitstijgen. De ene keer wordt je kampioen en de andere keer eindig je onderaan de poule. Verliezen en dan weer de mat opgaan, dan moet je echt jezelf even overwinnen! Zo leer je iedere keer een beetje en wordt niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker.

In de eerste poule stond Fenne Vink haar mannetje. Ze was de enige dame vandaag en veroverde een tweede plek. Ook Bas Heijmans stond heel goed te judoën, hij werd zelfs kampioen. Tijn van Uden en Jaro van den Broek en Mike van der Leij wonnen al hun partijen met snelle ippons.
In sommige poules was het heel spannend: 1 judoka had 3 partijen gewonnen, de anderen allemaal twee. De prijzen werden verdeeld op basis van de gescoorde punten per partij en ondanks dat je dan maar 1 partij verliest wordt je toch 4de, dit overkwam Luuk van Uden.
Een eerste prijs werd behaald door: Bas Heijmans, Collin Vink, Tijn van Uden, Thom Greve, Jaro van den Broek, Sander van den Broek, Stan Dortmans, Tymo Smulders. Mike van der Leij. Tweede: Fenne vink, Joris van Gaal, Loek Kuijpers, Lars Bakx, Joris van Gaal, Mats Buskermolen, ··Derde plaats: Sander Loos, Ruben Schouten, Mason van Esch, Jelle Arbouw, Bart van Schijndel, Bram van den Akker, Vierde plaats: Luuk van Uden, Mees Boselie, Mark van Zoggel,

Girlpower in Lommel

De Soeverein cup in Lommel is een sterk bezet internationaal toernooi. Tien judoka’s uit de wedstrijdgroep namen deel aan dit toernooi, waar in totaal 1000 judoka’s in actie komen. Suzanne Zegers en Vera Wandel wisten al hun partijen te winnen en werden kampioen.
Lois van Lijssel knokte zich ook naar de finale, maar moest daar de winst laten aan een andere Nederlandse judoka. Ze behaalde een tweede plek. Ook Zoë van der Burgt, vorige week op het NK -15 net naast het podium, behaalde hier vandaag een mooie tweede plek.
Quinn Hulshof, zag een prijs nipt aan zijn neus voorbij gaan hij verloor de strijd om het brons.

Foto's:


0