3x Berlicums goud in Mierlo

BERLICUM – Na een aantal relatief rustige weken breekt aan het slot van dit judoseizoen een periode aan met nog een aantal sterk bezette toernooien op de agenda. Dit weekend stond het Houvast toernooi in Mierlo op de kalender. De judoka’s van JC Berlicum en hun coaches zijn hier graag van de partij. En met drie keer goud deden ze het goed.

Op zaterdag mocht Quin de spits afbijten, hij won al zijn partijen met mooi judo, en kroonde zich tot kampioen. Mike van der Leij kwam voor het eerst in actie op een groot toernooi, hij streed 4 partijen lang heel hard, en kon zo mooi ervaring op doen in dit sterke deelnemers veld.

Op zondag waren de -18 en ouder en de dames -15 aan de beurt. Zoe van de Burgt laat dit hele seizoen al mooi judo zien, vooral in newaza (het grondgevecht) heeft ze veel progressie gemaakt. Al die trainingsuren leveren resultaat op: ook Zoe werd kampioen in haar klasse.
Diana Saukel draaide stevige partijen in haar poule, ze ging vlot op de finale af, maar wist deze helaas niet te winnen. Lois van Lijssel bij de dames senioren won al haar partijen en werd kampioen.

Berlicum Open

Volgende week komen veel Balkumse judoka’s in actie op hun eigen toernooi: Berlicum Open, dat met ruim 700 deelnemers een drukke editie wordt. U bent van harte welkom om te komen kijken in sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel vanaf 9:30 op zondag 19 mei.

Quin op het hoogste treetje

Foto's:


0