13 mei 2019

Aantrekkelijk duel eindigt in Heeswijks verlies

HEESWIJK – Na de vrije zondag van vorige week (de eerste sinds carnaval), trof Heeswijk op Sportpark De Balledonk het ambitieuze Real Lunet. Waar de blauw-witten spelen voor de eer en een mooie eindklassering, is de ploeg uit Vught volop verwikkeld in de strijd om periode-3 en mag het zelfs dromen van het kampioenschap als Erp en SSS’18 steken laten vallen. De ploegen maakten er een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd van, met volop actie voor beide doelen. Heeswijk wist de kansen die het kreeg niet voldoende te benutten, waardoor de bezoekers aan het langste eind trokken: 1-3.

Real Lunet verscheen met vijf aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen en probeerde Heeswijk vroeg vast te zetten. Met meerdere ex-profs heeft het team uit Vught de nodige individuele kwaliteiten in huis. Na 14 minuten werd de score geopend. Spits Jaouad Chraou kreeg de tijd om een teamgenoot uit te kiezen en vond Bas van den Berk, die rustig binnenschoof. De grootste kans voor Heeswijk in de eerste helft was voor Danny Aarts die na een goede combinatie niet langs de ver uitgekomen Oktay Dogan kwam. In de tegenstoot voorkwam Niek van Zutphen met een knappe redding de 0-2. Er kwamen nog meer kansen in de eerste helft, maar de 0-1 bleef op het bord tot het rustsignaal van arbiter Opsteen.

Tweede helft

Direct na de rust kon Stef Adank alleen op Dogan af, maar de doelman bleek weer een sta-in-de-weg. Dirk Verdonk schoof in de tweede helft door naar het middenveld en stond aan het einde van een mooie Heeswijkse aanval, maar zag zijn schot net over de lat vliegen.
Aan de andere kant bezorgde Chraou de Heeswijkse verdediging handenvol werk, maar Niek van Zutphen hield Heeswijk in de wedstrijd met puik keeperswerk. Toch viel in de 66e minuut de 0-2 door Chraou, die via de as doorbrak en beheerst afrondde. Heeswijk leek door een geplaatst schot van Adank snel terug in de wedstrijd te komen, maar de bal spatte na een prachtige krul uiteen op de lat. In de 82e minuut kwam de geflatteerde 0-3 op het bord via Gino Dix, die de assist van Van Den Berk slim van richting veranderde. Aan de kant van Heeswijk liet Stef Sijbers jongelingen Dirk Sluiter en A-junior Wouter de Visser hun debuut maken. Ook zorgde Sten van den Berg vanaf de stip ervoor dat de eer werd gered voor Heeswijk, nadat hij zelf door Dogan was gevloerd op de achterlijn.
Voor de mannen van hoofdsponsor Gebr. Dijkhoff & Zn. B.V. staat op zondag 19 mei de uitwedstrijd bij Empina op het programma. Hopelijk kan daar met dezelfde spelopvatting als vandaag een mooi resultaat neergezet worden.