Archeologische sporen voetbalveld Vinkel

VINKEL – Archeologen hebben sporen uit de IJzertijd en Romeinse tijd gevonden op het terrein van voetbalvereniging EVVC in Vinkel. Het gaat om plattegronden van vijftien woonstalhuizen en bijgebouwen. De Romeinse gebouwen zijn van ca. 100 na Christus. De opgravingen vinden plaats in opdracht van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Opdrachtgever is de Afdeling Sport en Recreatie, de uitvoering geschiedt onder leiding van de Afdeling Erfgoed. Aanleiding voor het onderzoek was de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.

De archeologische opgravingen zijn vorige week begonnen en de eerste resultaten zijn veelbelovend. In het zand zijn goed bewaarde sporen van huizen en bijgebouwen uit de Romeinse tijd zichtbaar. Het onderzoek duurt ongeveer 3 weken.

Open middag

Op vrijdag 24 mei is het mogelijk de opgraving te bezoeken. Archeologen geven dan uitleg. U kunt zich daarvoor tussen 14.00 en 16.00 uur melden op het terrein aan de Vinkelsestraat 108 in Vinkel. U kunt parkeren op het parkeerterrein van het sportpark.

Foto's:


0