Bookstore Day en feest bij de Omslag

ROSMALEN – Independent Bookstore Day wordt op zaterdag 25 mei voor de derde keer gehouden en ook de Omslag doet weer mee.

Op Bookstore Day vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Onderzoek heeft aangetoond dat boekwinkels de leefbaarheid van een stad of dorp verhogen. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken er en onze verbeelding wordt aangeraakt.
Om van Bookstore Day een bijzondere dag te maken kun je die dag speciale uitgaven kopen. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd, opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. Sommige titels zijn slechts in zeer kleine oplage beschikbaar. Wil je per se een bepaalde titel, informeer dan even bij de Omslag. Kom vroeg naar de winkel, zo vergroot je je kansen. Alle specials vind je op de site, bookstoreday.nl.
Bij De Omslag kun je komende zaterdag ook drie schrijvers ontmoeten. Internationaal bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt wordt door Sophie Fleur Verbiesen geïnterviewd over zijn net verschenen thriller Echo. Thomas brak internationaal door met de thriller HEX, die in 30 landen is verschenen en waarvan 250.000 exemplaren over de toonbank gingen. Het boek werd door schrijvers als Stephen King lovend ontvangen. Thomas schreef daarnaast nog het geschenk voor de aankomende Spannende Boekenweek. Hij signeert natuurlijk zijn nieuwe boek Echo en beantwoordt al je vragen. Thomas Olde Heuvelt is er van 10:30 tot 11:30.

Kinderboek

Lonneke Sanders, kindertherapeut uit Rosmalen, schreef het kinderboek Welpje en het verdwenen zonnetje. Een boek over gevoelens die kinderen kunnen hebben. Gevoelens waar ze van kunnen leren en die ze mogen uiten. Lonneke komt natuurlijk voorlezen, er zijn kleurplaten en je kunt met Welpje op de foto. Welpje signeert zijn boeken met een eigen pootafdruk! Het boek is voor kinderen vanaf 6 jaar maar iedereen is van harte welkom. Lonneke is er van 14:00 tot 14:30.
Je kunt op de thee bij Inge van der Krabben. Inge geeft een presentatie over haar boek In je dromen ga jij. Een indrukwekkende familieroman over drie generaties Marokkaanse vrouwen in Nederland en het familiegeheim dat hen verbindt. Kom gezellig luisteren naar haar presentatie onder genot van een kop thee en Marokkaanse lekkernijen. Na afloop zal ze natuurlijk haar boek signeren. Inge van der Krabben is er van 15:00 tot 16:00
Naast deze drie fantastische schrijvers kun je van 12:00 tot 14:00 je voorraad Engelstalige boeken aanvullen, want dan geeft de Omslag 10% korting op al onze Engelstalige boeken.
Bookstore Day bij de Omslag wordt afgesloten met een muzikale boekenborrel. Iedereen is zaterdag 25 mei de hele dag van harte welkom. Alle informatie is nog eens na te lezen op de site boekhandeldeomslag.nl.

Thomas Olde Heuvelt signeert, op de foto in Kiev. Foto Rasal Hague

Foto's:


0