Een klein stukje Frankrijk tijdens Rosmalen Montmartre

ROSMALEN – De Driesprong in Rosmalen staat op zondag 2 juni geheel in het teken van kunst. Dan vindt de jaarlijkse kunstmarkt plaats, die vanaf dit jaar omgedoopt is tot Rosmalen Montmartre!

Om in de Franse sferen te komen zal de Driesprong gevuld worden met gezellige marktkramen en een accordeonist zal fijne chansons spelen. Of het nu Charles Aznavour is of Juliën Clerc, hij speelt de chansons al wandelend door het publiek. Wellicht speelt hij ook verzoeknummers!?
Uiteraard zullen de kunstenaars hun mooiste werken laten zien en kunt u met ze in contact komen om hun verhaal en werkwijze te horen en te zien. Wat inspireert hen om hun kunstwerken te maken en welke technieken komen daar allemaal bij kijken. Iets waar je niet vaak bij stilstaat maar wat een kunstwerk wel tot leven brengt.
Tevens zal er een streetpainter zijn die een geweldige 3D straattekening heeft gemaakt waarín je op de foto kunt. Hij heeft het met krijt tekenen verheven tot een ware kunst en is een meester in het diepte geven aan een vlakke straattekening.
Ook zal er een karikatutist (sneltekenaar) aanwezig zijn die gratis karikaturen maakt voor degene die zichzelf eens op een andere manier durft bekijken. Binnen enkele minuten weet hij een karaktiristieke gezichtsuitdrukking of een kenmerkende eigenschap zo op papier te zetten zodat u er alleen maar vrolijker van wordt.
De diverse restaurants aan de Driesprong zullen op die dag ook een Frans gerechtje op de kaart zetten zodat er ook heerlijk op z’n Frans gelunched /gegeten kan worden onder het genot van een Frans wijntje.
Kortom, het zal een gezellige zondag worden tijdens Rosmalen Montmartre en als de zon ook mee wil werken dan is Rosmalen die dag éven mooier dan Parijs. Tot ziens tijdens Rosmalen Montmartre.

Foto's:


0