Gestelse Winkeliers & Horeca zet moeders in het zonnetje

SINT-MICHIELSGESTEL – Zondag 12 mei is het Moederdag en worden veel moeders in het zonnetje gezet. Iets waar de Gestelse Winkeliers & Horeca in het nieuwe centrum van Sint-Michielsgestel graag op inhaken. Met een bijzondere gezamenlijk opgezette Moederdag Actie maakt iedereen die bij één van de zeventien deelnemers winkelt kans op een rijkelijk gevulde Goody Bag ter waarde van € 170,- Deelnemen kan door het inleveren van de kassabon met naam moeder en telefoonnummer bij één van de deelnemende Gestelse Winkeliers & Horeca. Zaterdag 11 mei krijgen winnende moeders in een feestelijke ambiance hun cadeau uitgereikt.

Door Wendy van Lijssel

Er wordt nog hard gewerkt en het centrum van Sint-Michielsgestel is nog niet klaar, maar nogal wat bedrijven zijn inmiddels wel gesetteld en hebben er een mooie nieuwe plek gevonden. Om ook nu al reuring te geven aan het nieuwe centrum, te laten zien welke ondernemingen er gevestigd zijn en wat er allemaal te doen is, heeft een aantal ondernemers zich verzameld om met extra activiteiten daadwerkelijk te laten zien dát het er nu al bruist en het leuk is om er te winkelen, gezellig een drankje te doen of iets te eten.

Moederdagactie

Onder de noemer Gestelse Winkeliers & Horeca hebben Trendline, Albert Heijn, No Limit Fashion, The Read Shop, Wereldwinkel, VakantieXperts, Jero Schoenmakerij, Jens Mannenzaken, Jola Mode, ’t Koetske, Gasterij de Zwaantjes, Lunchcafé Toren4, Brasserie Thuys, Het Kaashapje, Studio Knots, terStal en Oogwereld Ebbing de handen ineen geslagen voor een eerste gezamenlijke actie. Genoemde bedrijven hebben allemaal een presentje of cadeaubon ingeleverd bij het samenstellen van een Goody Bag, die daarmee uiteindelijk een waarde vertegenwoordigd van € 170,- “Het is echt een goed gevulde ‘tas’ waar van alles in zit”, vertellen Willeke den Ouden van No Limit Fashion en supermarktmanager Cindy Mateijsen, die samen met Rob Paulus van Gasterij de Zwaantjes namens de deelnemende ondernemers bezig zijn geweest om de Moederdagactie op poten te zetten.

Winnaars

Deelnemen is eenvoudig. Klanten van genoemde deelnemende bedrijven hoeven slechts hun kassabon met naam van moeder en telefoonnummer in de in het bedrijf gereedstaande bus te deponeren. “Vrijdag 10 mei gaat elke onderneming lukraak een kassabon uit die bus halen en worden omstreeks 18.00 uur de winnaars bekend. Winnende moeders worden gebeld en mogen een dag later hun Goody Bag in ontvangst komen nemen. De inhoud is bij elk bedrijf hetzelfde, maar wordt door iedereen zelf mooi ingepakt en aangekleed”, vertellen Willeke en Cindy enthousiast.

Mode Event

Karin van Vliet, die namens de gemeente het samenwerkingsverband tussen de ondernemers in het nieuwe centrum stimuleert, laat weten dat de Moederdagactie een eerste activiteit is, maar zeker niet de laatste en dat de Gestelse Winkeliers & Horeca een naam is die over enige tijd wellicht een andere gaat krijgen. “We zijn pas enige maanden doende om met ondernemers te kijken welke activiteiten we kunnen ontplooien om te zorgen voor een levendig en gezellig centrum. Een waarvan iedereen uiteindelijk weet dat er iets te doen is en het leuk is om er te winkelen of gezellig ergens te gaan zitten”, vertelt ze. Aan een volgende activiteit wordt inmiddels ook gewerkt, want op zondag 1 september staat er een mode-event op de agenda. Karin benadrukt dat het in deze niet gaat over een ééndagsvlieg die als het nieuwe centrum helemaal klaar is, weer zal verdwijnen. “Het gaat hier om een structureel samenwerkingsverband van ondernemers in het nieuwe centrum die met elkaar nu en in de toekomst zorgen voor activiteiten en leven in de brouwerij.”

Winkelen

De rol van de gemeente is om winkeliers te enthousiasmeren met elkaar samen te werken en op deze manier met elkaar het winkelen in Sint-Michielsgestel aantrekkelijker te maken. Verschillende andere ondernemers hebben al aangegeven ook geïnteresseerd te zijn; een positief signaal. Zij kunnen zich melden zodat ook zij in de toekomst betrokken kunnen worden.

Cindy en Willeke

Foto's:


0