Gratis met de Brug terug in de tijd met Tribute to Woodstock

 

LOOSBROEK – Love, peace, happiness & music. Het zijn de ingrediënten van Tribute to Woodstock op zaterdag 1 juni vanaf 13.30 uur aan de Laageindsedijk in Loosbroek. Een evenement met een flashback naar het legendarische gelijknamige festival 50 jaar geleden in Amerika. En jij kunt er gratis naar toe, want Jan en Jan Media mag van de organisatie 5 x 2 kaartjes weggeven. Stuur voor maandag 20 mei 12.00 uur een mailtje naar lezersactie@janenjanmedia.nl. Geef daarin antwoord op de volgende vraag.

Een jaar na het Woodstock-festival kwam Nederland met een eigen versie. Van 26 tot 28 juni kon het publiek genieten van onder meer Nederlandse acts als CCC, Focus en Han Bennink maar ook acts die op het echte Woodstock stonden, zoals Country Joe, Santana en Jefferson Airplane. Hoe heette dat Nederlandse festival. Als je weet waar het werd gehouden tellen we het ook goed. Vermeld bij je antwoord ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Door Wendy van Lijssel

Terug naar het Loosbroekse Woodstock. Liefst tien (inter)nationale bands brengen een tribute aan artiesten die in 1969 geschiedenis schreven. Het geheel is in stijl verpakt met onder andere een hippie-markt, yoga-meditatie, sixties kapper en al het andere denkbare. Wie zin heeft mag blijven slapen en chillen op de eraan gekoppelde camping Bedheaven.

Het Woodstock Music & Art Fair Festival zoals de titel voluit eigenlijk is, dat op het hoogtepunt van het hippietijdperk in augustus 1969 in het Amerikaanse plaatsje Bethel nabij New York gehouden werd, veranderde voor eens en altijd de muziekgeschiedenis. Ruim 400.000 bezoekers genoten in een sfeer van love, peace en happiness van een scala aan toonaangevende bands. Dit jaar is dat 50 jaar geleden. Reden genoeg om daar een ode aan te brengen en met Tribute tot Woodstock de geschiedenis met dikke stift te herschrijven. Een festival ondergedompeld in jaren ‘60- en ’70-sferen. Niet alleen qua muziek, maar ook qua aankleding en randactiviteiten die het geheel naar hogere sferen stuwen.

Groot

Het idee komt uit de koker van Rien Somers uit Heeswijk-Dinther, die daar samen met Paaspop Events (o.a. Paaspop, We are Electric) en TIRR (o.a. Tributeland en Temple of Rock) met zijn organisatie Amazing Adventures (o.a. FestyLand en Alle Remmen Los Festival) voor tekent. “Ik ben al decennialang actief in de muziek/festivalwereld en ken Woodstock natuurlijk uit de verhalen. Het festival was van dusdanige invloed dat het de geschiedenis van rock & roll voorgoed veranderde. Het is dit jaar 50 jaar geleden en daarom voor mij bijna logisch om met Tribute to Woodstock met iedereen een stap terug te doen in de tijd en daar een ode aan te brengen. Qua uitstraling, muziek en activiteiten komt het zo dichtbij als mogelijk bij het originele Woodstock van welee, want we pakken écht groot uit.”

Tribute

Gezien de organisatiestructuur hoeft niemand daaraan te twijfelen. Maar liefst tien (inter)nationale bands brengen een tribute aan bands die in 1969 vaak nog aan het begin van hun carrière stonden en later zoals ook het festival zelf, naam en faam maakten. Crosby, Stills, Nash & Young, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Band, Ten Years After, Joe Cocker, The Who, Santana en Jimi Hendrix staan garant voor Woodstockwaardige music.
Maar er is veel meer. De in flower power gedrenkte entourage is er een met onder andere een kunstexpo, dj’s met sixtiesmuziek, sixties-kapper, yoga-meditatie en hippiemarkt. Aan alles is gedacht. Wie met een bloem in het haar en zijn of haar gitaar bij het kampvuur wil zitten, is uitgenodigd om een (lucht)bed te plaatsen op camping Bedheaven, waar ook nog een programma is. Dat mag uiteraard ook zonder gitaar of bloemen. Het is überall love, peace, hapiness, music en lekker chillen. Voor tickets en informatie www.tributetowoodstock.nl.

In kader

Gratis met De Brug naar Tribute to Woodstock

Wil je op 1 juni gratis naar Tribute to Woodstock? Jan en Jan Media, uitgever van Weekblad de Brug, mag van de organisatie 5 x 2 kaartjes weggeven, eventueel met overnachting op de camping.
Wat moet je doen? Ga naar onze site www.debrug-online.nl, ga naar het bericht over het festival en bekijk welke vraag je moet beantwoorden. Reacties dienen uiterlijk aanstaande maandag, 20 mei, om 12.00 uur binnen te zijn. Winnaars ontvangen in de loop van de week bericht.

Foto's:


0