Judo is voor iedereen: Meiden in de judosport

ROSMALEN – Ze zijn in de minderheid: meiden in de wedstrijdsport judo. Maar ze staan hun mannetje, dat is een ding wat zeker is. Eva van den Boogaard (16 jaar) en SanneTadema (11 jaar) van de Rosmalense Judo Club zijn beiden al jarenlang fanatiek in de sport en al op jonge leeftijd ermee begonnen. Ook voor hen begon het met een basis in de techniek en wat behendigheidsspelletjes maar het duurde niet lang voordat ze hun eerste successen behaalden tijdens de regiotoernooitjes.

Dat smaakte naar meer en de trainingen werden dus wat fanatieker en intensiever. De trainingstages in Nederland maar ook in het buitenland helpen de wedstrijdjudoka ontwikkelen. Het leven van een wedstrijdjudoka gaat niet over rozen, menig blessure komt om de hoek kijken, maar altijd is er weer die drive om de mat op te gaan en met je judomaatjes je technieken te verbeteren. Hoe trots kun je zijn als na lang oefenen die mooie worp maakt en dat je de wedstrijd wint!
Het is niet alleen de wedstrijdsport die judo voor hen aantrekkelijk maakt. Eva heeft inmiddels een keuze gemaakt om zich niet langer te meten in de wedstrijdsport maar gewoon lekker door te trainen om technisch een betere judoka te worden: op naar de felbegeerde zwarte band! Dat is voor haar beter te combineren met al haar andere hobby’s, creatieve activiteiten, school en vriendschappen.
Sanne heeft ambitie om nog vele malen op de hoogste trede van het podium terecht te komen op zowel nationale als internationale toernooien. Zij traint daarom fanatiek behoorlijk wat uren in de week maar geniet zichtbaar van de trainingen, toernooien en buitenlandstages.
Een wereld van verschil zo lijkt, maar wat voor beiden blijft is hun liefde voor het judo-spelletje, het samen trainen met je maatje om een betere judoka te worden.

Mantra

Judo is voor iedereen, op ieder niveau te beoefenen en op elke leeftijd! Een mantra van onze trainer Michel van Meurs luidt niet voor niets: judo maakt je een beter mens, het vormt je voor de rest van je leven. Judo leert je verantwoordelijkheid en respect voor elkaar….en het is nog een geweldig leuk spelletje ook!
Dat deze twee meiden judo enorm leuk vinden dat straalt wel af van de foto waarop Sanne door Eva op de schouder wordt genomen.
Ook zin gekregen in judo? Ooit gejudood en het begint weer te kriebelen? Loop eens binnen in de dojo of neem contact op via info@rosmalensejudoclub.nl : je bent van harte welkom.

Foto's:


0