Kampioenen bij het Gilde Sint Catharina – Sint Joris Rosmalen

ROSMALEN – Zondag 28 April j.l. werd er in Heijen bij het Sint Dionysiusgilde Gilde het NBFS toernooi kruisboogschieten georganiseerd. Het Gilde Sint Catharina – Sint Joris Rosmalen was met 12 schutters en gesteunde gildezusters goed vertegenwoordigd.

Het aantal deelnemers was gelijk aan voorgaande jaren, echter dit evenement zou door veel meer kruisboogschutters uit Brabant bezocht moeten worden. Maar dat neemt niet weg dat het tussen de aanwezige deelnemers een spannende wedstrijd was. Bij het NBFS toernooi wordt alleen de 1e prijs beloond met een zilverkruis en dat maakt dit toernooi dan ook bijzonder als je het begeerde zilver mee naar huis mag nemen. Het lukte François van Hirtum in de categorie persoonlijk kampioen om dit zilver te winnen. Tevens was er ook een wedstrijd voor de jeugd tot 15 jaar. In die categorie was het Carsten Krootjes (14) die zich tot Jeugdkampioen schoot.

Foto's:


0