Koperkwintet bij Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER – Het koperkwintet van het Filharmonische Orkest ’s Hertogenbosch, kortweg FOHkes, treedt zondag 19 mei op tijdens het Uurtje Klassiek in Laverhof. Aanvang is 15.00 uur en de toegang is een vrijwillige bijdrage. Elke twee weken wordt op zondagmidag een openbaar concert gehouden bij de inpandige kapel van Laverhof in Heeswijk-Dinther.

Onder de leden en onder de vlag van symfonieorkesten vormen zich vaak heel goede kamermuziekensembles. FOHkes is daar een voorbeeld van. Bart Hoorens (trompet en piccolotrompet), Arnoud Ringelberg (trompet en bugel), Kees van Vliet (hoorn), Guus Laeven (trombone), Mathieu Ubben (tuba) zijn allen uitblinkers op hun instrument. Het speelplezier dat ze beleven aan het Bossche symfonieorkest zetten ze voort in hun intiemere koperkwintet.

Geschoold

De musici zijn allen klassiek geschoold en zeer ervaren. Guus en Matieu hebben hun dienstplicht vervuld in respectievelijk de Johan Willem Friso Kapel en de Koninklijke Luchtmacht Kapel. Kees heeft aan het conservatorium gestudeerd (diploma Uitvoerend Musicus) en is zijn hele leven werkzaam geweest als hoornist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
FOHkes heeft een uitgebreid en veelzijdig repertoire. De bewerkingen die de vijf spelen zijn beproefd door gerenommeerde koperkwintetten als dat van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aanstaande zondag komen alle stijlperioden van de klassieke muziek aan bod met werken van o.a. Monteverdi, Mozart, Brahms en Saint-Saens, maar het koperkwintet zal ook een onversneden ragtime spelen en besluiten met een swingende finale!

Foto's:


0