Myrthe Kapteijns Europees Kampioen moderne solodans

MIDDELRODE – Myrthe Kapteijns (17) uit Middelrode is afgelopen weekeinde Europees Kampioen geworden met haar Solo Modern bij Dance Stars in Veldhoven.

Eerder deze maand, op 7 april, werd ze met haar team Life Attitude en haar Solo Modern al Nederlands kampioen. Dat ze nu de Europese titel heeft is bijzonder. Al is het maar omdat ze er tot het laatste moment over twijfelde of ze wel mee zou doen, omdat ze in haar examens zit en de andere solisten, duo’s, teams en haar dansjuf Carmen van Drenth van Life Dance Den Dungen niet mee konden!
Nu ging het om twee dagen. Een daarvan moest er met meerdere dansers tegelijk op het podium gedanst worden op muziek die de organisatie had uitgekozen. De andere dag mocht ze dan haar zelf sameengestelde choreografie dansen op haar eigen muziek. Improvisatie was dus nodig, toch greep ze de titel.

Myrthe op het hoogste treetje

Foto's:


0