Plantenwandeling Natuurgroep langs Essche stroom

SINT-MICHIELSGESTEL – Wie wandelt en wiebelt er mee met de plantenwerkgroep op woensdag 29 mei langs de Essche stroom? Die vraag stelt Natuurgroep Gestel. De wandeling start om 19.30 uur bij de brug over de Essche Stroom op Halder (Vughterweg) op het doodlopende paadje. Natuurlijk zijn volwassenen, maar ook kinderen welkom.

Het is voorjaar; de natuur tooit zich weer met vele tinten groen en de eerste voorjaarsbloeiers verschijnen. We willen weer erop uit… naar buiten. Welke maand is mooier dan de meimaand?
Als kind trokken we er in deze maand op uit om meizoentjes te plukken voor een Mariakransje. Maar er bloeit en groeit nog veel meer.
Daar gaan de wandelaars naar zoeken en kijken aan de oever van de Essche Stroom. Ze staan er stil bij de diverse planten en kijken naar de bloeiwijze en naar de naamgeving. Hoe komt fluitekruid aan zijn naam en waarom zijn er verschillende soorten boterbloemen en hoe zie je die verschillen?
Deze en andere namen zullen duidelijker worden op onze wandeling die begeleid wordt door de diverse leden van de plantenwerkgroep van Natuurgroep Gestel.

Tevens bekijken de deelnemers of er zich “nieuwe natuur” heeft ontwikkeld langs de mooie, opnieuw meanderende loop van de beek, waarbij ze ook de ‘wiebelbruggen’ passeren. Maar… U hoeft er niet per se overheen! Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel: 06 224 329 41 of michel.langenberg@home.nl

Foto's:


0