Politiek: iets van de lange adem!

ROSMALEN – Ruim 10 jaar geleden begon raadslid Sjef van Creij in de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch als een soort van Don Quichot de discussie over de mogelijke gezondheidsrisico’s welke er zijn in de buurt van hoogspanningsleidingen.

Nu ruim 10 jaar later is het dan eindelijk zo ver dat het gemeentebestuur voornemens is om samen met Tennet, de eigenaar van de hoogspanningsleidingen, de ruim 7,5 kilometer binnen onze gemeente hoogspanningsleidingen onder de grond te plaatsen. Het ondergrondsplaatsen of het zogenaamd verkabelen zal gebeuren hoofdzakelijk gebeuren in de wijk Noord en in de Groote Wielen. Met het ondergronds brengen van de hoogspanningsleidingen worden ruim 1600 bestaande woningen en 4 schoollocaties ontlast van de mogelijke gezondheidsrisico’s veroorzaakt door de zogeheten magneetveldzone.
De fractie van gewoon ge-DREVEN, de fractie welke buiten fractievoorzitter Sjef van Creij verder bestaat uit Marco Dingemans en Hennie Penning, is uitermate in hun nopjes met het voorgestelde besluit.

Lange adem

Dat politieke besluitvorming iets is van de lange adem blijkt wel uit het gegeven dat besluitvorming hierover nu anno 2019 in de gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch pas over 2 jaar meer duidelijkheid gaat geven over de planning van de daadwerkelijke werkzaamheden, dit is namelijk ook afhankelijk van overige gemeenten welke zich aanmelden bij Tennet voor het verkabelen. De gemeente s-Hertogenbosch staat landelijk gezien op plek 3 mbt gemeente met het hoogst aantal kilometer bovengrondse hoogspanningsleidingen.

Foto's:


0