Songfestival Specials bij Lokaal 7 FM!

Luister Tiana’s Zaterdag terug!

Afgelopen zaterdag trapte Tiana, van het programma “Tiana’s Zaterdag”, al af met heel veel
muziek en allerlei wetenswaardigheden, nieuwtjes en feiten over het Eurovisie Songfestival. Wist je dat Sandie Shaw in 1967 het eigenlijk helemaal niet zag zitten om mee te gaan doen, maar ze uiteindelijk wel won met het liedje “Puppet On A String”? En dat Ierland zichzelf Songfestivalkoning mag noemen, met zeven overwinningen. Dat is vooral te danken aan de Ierse zanger Johnny Logan, die drie keer won. Sandra Kim was pas dertien jaar en mocht namens België al meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Ze wist met het nummer J’aime La Vie in 1986 de eerste plek te bereiken.

De 64e editie van het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Tel Aviv en Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen met de gevoelige ballad ‘Arcade’. Sinds hij zijn strijdnummer en de bijbehorende videoclip begin maart onthulde, prijkt Nederland pal bovenaan de ranglijsten van de wedkantoren. Een overwinning zou de eerste in 44 jaar zijn, in 1975 won Nederland voor het laatst met ‘Ding-a-dong’ van Teach-In.

Fan van het Songfestival en/of fan van Tiana’s Zaterdag? Luister dan eens op zaterdag tussen 18.00 uur en 21.00 uur! Of…..luister haar programma’s terug! Ook de special is nog tot 14 dagen na de uitzending terug te luisteren en ook te downloaden via www.lokaal7.nl bij uitzending gemist!

Aanstaande vrijdag in “Driekleur”!

Presentatoren Geert Jonkers en Peter Moon blijven uiteraard niet achter! Zij zetten hun programma “Driekleur” op 17 mei in “Het Vrijdagavondcafé” van 20.00 uur tot 22.00 uur volledig in het teken van het Eurovisie Songfestival! De heren zullen hun Top 5 en hun mening, al dan niet gevraagd, laten horen van de liedjes van het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Ook zij zijn benieuwd of hun lijstje overeenkomt met de uiteindelijke uitslag op zaterdagavond.

Het programma “Driekleur” zal deze avond geheel anders van opzet zijn dan normaal. Volgende week (24 mei) zullen de heren zeker terugblikken op het Songfestival en zijn de vaste ingrediënten, zoals Lokaal en Regionaal nieuws, Filmshow en Shownieuws weer terug .

Luisteren dus aanstaande vrijdag 17 mei naar “Driekleur” van 20.00 uur tot 22.00 uur!

Lokaal 7 is te beluisteren via FM 107.4FM of via de kabel 87.5 Mhz, internet: www.lokaal7.nl, de Lokaal 7 app en via uitzending gemist terug te beluisteren op elk gewenst moment.

Geert en Peter

Foto's:


0