Super-G op 26 mei

ROSMALEN – Super-G is een van de grootste nationale multisport-evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. De Stichting Super-G is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen in 2012. Dit jaar wordt het van oorsprong Bossche evenement voor de zevende keer georganiseerd. Op zondag 26 mei komen kinderen en volwassenen uit binnen- en buitenland naar de regio ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Berlicum enzovoort, om met elkaar de strijd aan te gaan. En wat bijzonder is deelname is gratis. Kijk voor informatie op www.super-g.nl.

Zeven toernooisporten worden georganiseerd door de betrokken verenigingen op hun eigen sportcomplex. Voetbal, tennis, basketbal, paardrijden, wielrennen, badminton en wandelen staan op het programma. Ruim 600 deelnemers beleven een super gezellige en sportieve dag.
Ook voor mensen met een beperking (en familie) die niet deelnemen aan een van de toernooisporten is er wat te doen. Op alle locaties organiseren we side-events die gezellig en leuk zijn om aan mee te doen.

Wandelen is een nieuwe sport binnen Super-G

Wandelen is nieuw dit jaar. Het is een laagdrempelige activiteit waar iedereen, samen met begeleiders aan mee kan doen en welkom is. In samenwerking met Cello, Uniek Sporten Brabant en wandelvereniging Groot Gestel organiseren we het wandelevent in Rosmalen. Het is een verharde route van 7 en een van 10 kilometer. Rolstoelers en racerunners zijn dus ook welkom. Regelmatig een controlepost en mogelijkheden om even uit te rusten.

Heel bijzonder is ons partnerschap met de WK Handboogschieten. Dit evenement vindt plaats van 3 tot 16 juni in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Tijdens Super-G is het ook mogelijk om te handboogschieten! Er zijn clinics op meerdere locaties, waar de professionals van het WK alle deelnemers de kneepjes van het vak leren. En hoe geweldig: deelnemers mogen vervolgens tijdens het WK op vrijdag 7 juni op de Parade in ’s-Hertogenbosch nog eens hun schietkunsten laten zien!

Meer informatie

Meer informatie over de zeven sporttoernooien is te vinden op de website www.super-g.nl. Daar is direct inzichtelijk voor welke sporten en activiteiten men zich kan aanmelden. Aanmelden voor handboogschieten kan ook via de site. Natuurlijk zijn bezoekers van harte welkom om de teams en sporters te komen aanmoedigen. De meeste wedstrijden starten rond 10.00 uur.

Foto's:


0