Zaterdag Gilden Crans Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – De vier gilden uit de gemeente Sint-Michielsgestel gaan op zaterdag 18 mei met elkaar de strijd aan tijdens de Gilden Crans Gestel. Dat gebeurt vanaf 15.30 uur in pakr Kleine Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.

De Gilden Crans Gestel is een onderling treffen tussen de vier Gestelse gilden waarbij het hoofddoel is het verstevigen van de onderlinge broederschap tussen de Gestelse gildebroeders en –zusters.

Bij dit evenement staat de gezelligheid en verbroedering voorop maar daarnaast wordt er op diverse onderdelen gestreden om de prijzen. Zo zullen de koningen van de vier gilden strijden om de titel van Gestelse Gildenkoning die op dit moment in handen is van Stef van Gulick van het gilde St. Anthonius en St. Barbara uit Sint-Michielsgestel. Door de gilden wordt er op verschillende wedstrijdonderdelen gestreden om de felbegeerde wisseltrofee.

Programma

Het globale programma van de Gilden Crans is als volgt. Om 15.30 uur komen de gilden  en genodigden aan op het gildeterrein in park Kleine Ruwenberg te Sint-Michielsgestel. Om 16.00 uur volgen de officiële plichtplegingen t.a.v. het Koningschieten met aansluitend vogelschieten door de vier Koningen. Na het vogelschieten beginnen de diverse wedstrijden: geweerschieten, jeu de boules, gildegolf,  beugelen, bierpulschuiven. Rond 19.30 uur is het tijd voor de prijsuitreiking.