2e Pinksterdag: Dag van het Kasteel – Reizen op stand

HEESWIJK-DINTHER – Tijdens de Dag van het kasteel, maandag 10 juni, opent Kasteel Heeswijk de expositie Reizen op stand. Reizen was vroeger voor weinig mensen weggelegd. Bijna iedereen bleef zijn leven lang in het zicht van de kerktorens van eigen dorp of stad. De adel en rijke burgers, zoals de kasteelheren van Heeswijk, konden zich verre reizen veroorloven of men wilde zich verrijken met het veroveren van land en handeldrijven. Deze expositie toont een kijkje in het reisverleden van de adellijke bewoners.

Wie 2e Pinksterdag het kasteel bezoekt maakt ook kennis met de dames en heren van Les Précieuses Ridicules: dit gezelschap komt als een gegoede Engelse familie uit 1800 op bezoek op ons kasteel om te picknicken, dansen te laten zien en ze aan te leren. Tevens is er de mogelijkheid tot het passen van verschillende kostuums en zo op de foto te gaan. De hele dag kunnen bezoekers genieten van muzikale klanken van zowel het Jeugd- als JongerenOrkest Kasteel Heeswijk en het Haydn Orkest in de Wapenzaal. Een bezoek aan de Brocante maakt de dag compleet! Meer informatie over de programma’s, tijden en tarieven zijn te vinden op www.kasteelheeswijk.com