36e Editie Jeugdweekend Rosmalen bij Redding Brigade Rosmalen een succes!

ROSMALEN – Traditiegetrouw staat het Vaderdagweekend bij Redding Brigade Rosmalen in het teken van het jeugdweekend Rosmalen, een weekend vol met sport en spel, met op zondag een echte ongevalswedstrijd. In het weekend van 15 en 16 juni namen 27 ploegen van de reddingsbrigades; Den Bosch, Oss, Geldrop, Eindhoven, Veghel en Rosmalen deel . De ploegen bestaan uit 3 of 4 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar.

Het weekend begon op zaterdagmiddag met een vossenjacht in Maliskamp, waarbij de ploegen hun observatie en reactie vaardigheden getest werden om niet getikt te worden en punten te verliezen. Het avondspel was een bijzonder spel. Iedereen kent het wel, je stopt 2 sokken in de was en je krijgt er maar 1 terug. De deelnemers van het weekend weten nu waar deze sokken blijven… bij de sokkenmonsters. Een spel waarbij de ploegen hun samenwerking, conditie, communicatie en oplossend vermogen getest werden.

Op zondag was dan moment suprême, waar alle reddingsvaardigheden in terugkomen. De ongevallenwedstrijden, hierbij wordt er een waterongeval gespeeld waarbij de ploegen zo goed en snel mogelijk het ongeval moeten oplossen. Hierbij is er 1 teamgenoot die de leiding neemt, 2 andere hebben de taak van redder en de laatste teamgenoot neemt de 112-melding op zich. Dit jaar was het ongeval: een moeder heeft een trailer afgekoppeld langs de waterplas, maar was vergeten om de handrem van de auto erop te zetten. Hierdoor is de auto in het water gereden met het kind er nog in! Moeder raakt in paniek en weet niet meer wat ze moet doen. Een fietser had dit allemaal gezien en wilde enthousiast gaan helpen, maar durfde niet verder dan zijn knieën het water in.

Alle jonge redders wisten hun getrainde vaardigheden goed in te zetten en te zorgen dat alle slachtoffers binnen de tijd (3 min. speeltijd) gered wist te worden. Nadat de jury alle punten had opgeteld wisten kon de prijsuitreiking beginnen, Rosmalen heeft het erg goed gedaan met maar liefst 3 ploegen in de top 10.

De top 3:
1e plaats – Rosmalen 1
2e plaats – Rosmalen 2
3e plaats – Eindhoven 4

Redding Brigade Rosmalen wil alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors bedanken voor weer een succesvolle editie van jeugdweekend Rosmalen.

Foto's:


0