7th Sunday Festival uitverkocht en zeer geslaagd

ERP – Met zestien uiteenlopende stages met uiteenlopende muziekgenres, imponerende lichtshows met vuurwerkeffecten, maar ook (kermis)attracties en een keur aan fleurige stands van diverse kaliber waarbij zelfs een barbershop en massage niet ontbrak, werden tijdens 7th Sunday Festival op Tweede Pinksterdag de maar liefst 40.000 tellende bezoekers verwend en vermaakt en kan uiteindelijk de balans opgemaakt worden van een uitverkochte en zeer geslaagde happening.

Door Wendy van Lijssel

Het gezegde ‘verandering van spijt doet eten’, is er een dat helemaal opging voor 7th Sunday Festival dat voor deze elfde editie een aantal goed verteerbare veranderingen doorvoerde. Vertrouwd was overigens de Mainstage met zijn immens brede en 30 meter hoge imponerende decor waar grote namen zoals Claptone, Nervo, W&W, Fedde Le Grand en Dimitri Vegas & Like Mike verpakt in een spectaculaire lichtshow met special effects zorgden dat de ‘massa’ uit hun plaat gingen.

Nieuw was Club Seven met optredens van onder andere Kris Kross Amsterdam en Tony Junior, Studio Achterwerk waar genoten werd van een mix van in tropische sferen verpakte muziekgenres en de Grolsch Experience waar gastheren Baby Blue speelden, maar ook muzikale gasten ontvingen en de visite onder het genot van een speciaalbiertje of wijntje, een dansje waagden.

Een aantal vertrouwde stages zoals The Ballsroom en Café De Puinhoop waren dit jaar aanzienlijk groter. Het kolderieke gebeuren in eerstgenoemde verwelkomde toppers zoals Ben on the Dancefloor. Otto Wunderbar, de Puinhoop Kollektiv XXL Show, Mr. Polska en natuurlijk nog velen meer, zorgden voor muzikaal vertier in laatstgenoemde. De SLAM! Stage was deze editie zelfs verdubbeld in oppervlak. Met artiesten zoals Lil Kleine, Maan, Freddy Moreira en LNY TNZ geen overbodige luxe.

Voor de lucky VIP ones was er het ‘deck’ waar een prima overzicht was op de Mainstage en de enorme massa mensen die er zich vermaakten, maar ook zonder een dergelijke armband kreeg je in het reuzenrad een fraai overzicht van alles. Wie nog niet ‘misselijk’ was van dansen en springen, kon dat verder prima worden in bijvoorbeeld de ‘draaidisco’ en ‘spin’. Voor een drankje hoefde niemand naar de ‘super’ en de vele foodstands verzorgden de inwendige mens.

Het dancefestival deed Erp tot ver in de omgeving op zijn grondvesten schudden en kan wederom de boeken in als een zeer geslaagde happening waarbij het niemand aan iets ontbrak en velen de zorgen van morgen met de handjes de lucht in, van zich af konden schudden. Het is ondoenlijk om de happening tot in de finesse te beschrijven omdat het domweg too much is. 7th Sunday Festival was geen once in a life time experience want 31 mei 2020 volgt de twaalfde editie en kan dus nu al door iedereen genoteerd en vastgelegd worden.