FTC Rosmalen doet veel

ROSMALEN – FTC Rosmalen is opgericht in 1984. Het is de oudste gevestigde wielervereniging in Rosmalen. Geworteld in Rosmalens gemeenschap, 3 keer is de opbrengst van de Bockenreijderstocht naar een goed doel gegaan. En de meeste leden komen uit Rosmalen. Startplaats in het centrum van Rosmalen bij café D’n Beer. Het Wiel van Armando is het clubsymbool en staat op het shirt. Nu staat er een nieuwe tocht op het programma.

Fiets Toer Club Rosmalen heeft door het Brabantse land twee mooie fietsroutes uitgezet voor de 27steBockenreijderstocht op zondag 30 juni. De tocht is voor de getrainde (110km) en de sportieve fietser (70km). Beide tochten starten vanaf Biercafe D’n Beer, Dorpstraat 77 te Rosmalen. De start is tussen 08.00 en 11.00 uur. Inschrijfgeld 110km € 6,- (NTFU/HEVO- leden € 5,-) en 70km € 5,- (NTFU/HEVO-leden € 4,-). De laatste jaren zijn er gemiddeld 250 deelnemers.

Over FTC Rosmalen

Leden van FTC Rosmalen helpen met hun kennis aantrekkelijke en veilige routes uit te zetten en begeleiden de HEVO-fietsers. FTC-leden begeleiden mensen van Mariaoord met duo-fietsen. Jaarlijks organiseren zij de Bockenreijderstocht
Het is een groep sportieve fietsers, maar géén hardrijders, die passen niet binnen de club. Gezelligheid, veiligheid, samen uit samen thuis, respect voor medeweggebruikers en verkeersregels staan bij hun voorop. Geen geschreeuw maar gebruik van een fietsbel en het dragen van een helm is verplicht. Vaak handjes op stuur en een beetje kletsend fietsen ze door het mooie Brabantse land. Elk weggetje, elk dorp kennen ze en ze genieten nog elke rit hiervan, na elke bocht zie je steeds weer wat anders.
Wekelijks fietst FTC Rosmalen op de zondag- woensdag- en vrijdagochtend afwisselende routes van 70 tot 120 km door het fraaie Brabantse land met een gemiddelde snelheid van 28 á 30 km onder leiding van een wegkapitein en een routeman. Jaarlijks wordt er een meerdaagse tocht uitgezet afwisselend in de Eifel, Sauerland, Ardennen, Vlaanderen en Luxemburg.

Foto's:


0